The next step: I said yes!

  • Lokyie Wan
  • 11 augustus 2017
Lokyie

Daar stond ik dan. Net vers van de collegebanken vol Supply Chain Management theorieën stond ik op mijn eerste officiële werkdag voor de meest duurzame gebouw ter wereld, The Edge. Vol spanning en enthousiasme liep ik het gebouw binnen met de gedachtegang dat ik nu echt aan mijn carrière kon beginnen.

Eerste maand

Vanaf dag 1 was ik al direct betrokken bij diverse interne projecten, waarin ik verschillende taken op me heb mogen nemen. Naast een ondersteunende rol waarin ik me voornamelijk bezighield met het voorbereiden en het creëren van decks voor het HTTC Future Forces Project, heb ik me voor een korte periode ook aangesloten aan het project FuturesHUB. Het HTTC Future Forces project was een project op verzoek van de Nederlandse defensie waar nationale en internationale experts en organisaties, waaronder Deloitte, bijeen kwamen om hun ervaringen/kennis met elkaar te delen met betrekking tot ecosystemen (geheel van wezenlijke factoren in een gebied die van elkaar afhankelijk zijn) om een veilige en stabiele wereld te bereiken. FuturesHUB daarentegen, was juist opgezet om geschoolde vluchtelingen te ondersteunen met het vinden van een baan, inschrijven voor een studie of het opzetten van een eigen onderneming in Nederland. Het mooie aan FuturesHUB, wat mij ook enorm is bijgebleven, is dat ik in contact ben gekomen met vluchtelingen die ondanks hun verleden toch vechten voor een goede toekomst. Zij leren niet alleen iets van jou, maar jij ook van hen.

Eerste project

Mijn eerste project bevindt zich in één van de Nederlandse grootbanken waar financiële producten en dienstverlening centraal staat, het Project Herbeoordeling Rentederivaten. Binnen dit project informeert de bank klanten over de uitvoering van het Uniform Herstelkader (wat is ontwikkeld door een commissie en is opgesteld door de minister van Financiën) en compenseert MKB-klanten met een lopend derivaat tussen 1 april 2011 en 1 april 2014 om de fouten van de bank te herstellen die zijn gemaakt in de advisering van klanten over rentederivatenproducten.

Startend als data analyst was ik verantwoordelijk voor het aanvullen, opschonen, analyseren van data en het omzetten van data naar nuttige informatie aan de hand van gestructureerde logs. Alles met als doel om de situatie van de klant goed in kaart te brengen. Vervolgens werd dit opgepakt door andere teams voor verdere analyses. In de loop van het project werd ik verantwoordelijk gesteld voor het uitvoeren van controles om de kwaliteit van voorgaande data analyses te waarborgen. Dit betekent data analyses controleren op juistheid, volledigheid en nauwkeurigheid. Kort erna kreeg ik de mogelijkheid om als teamlead verder mijn werkzaamheden te verrichten. Als teamlead leerde ik vooral aansturen, structureren, observeren en het geven van feedback. Ik nam een coachende rol op me en plande twee wekelijks een meeting in om als team bij elkaar te zitten om de stand van zaken binnen het project, team performance en ontwikkelpunten te bespreken. Momenteel houd ik me ook bezig met het beheren van het gehele proces binnen het project, waarbij ik nauw samenwerk met verschillende teamleads, proces eigenaren, ontwikkelaars van diverse systemen/tools en de gebruikers ervan.

De afgelopen maanden ben ik enorm gegroeid. Door me proactief op te stellen en alle mogelijkheden en kansen te grijpen die op mijn pad zijn gekomen binnen dit project, heb ik het maximale uit mezelf kunnen halen. Kies jij ook voor veel uitdaging, verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling en heb je veel passie voor het verbeteren van bedrijfsprocessen & IT? Dan ben je bij het goede adres! “I said yes!” samen met alle andere Oracle Solutions team members, waar wacht jij nog op?

Lokyie Wan

Business Analyst Oracle Solutions

Lokyie Wan is eind 2016 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze heeft een achtergrond in Bedrijfskunde en is gespecialiseerd in Supply Chain Management. Verder heeft ze een minor cross-culturele psychologie gevolgd en is ze momenteel werkzaam binnen Deloitte als Business Analyst binnen Oracle Solutions service line.

Deloitte ondertekent ‘Declaration of Amsterdam’ tijdens Roze ZuidAs Borrel

  • Jeroen Huizer
  • 04 augustus 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven