The road to Deloitte

  • Bob Holland
  • 12 augustus 2016
Bob

Hallo lezer! Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Twijfel jij er nog aan of je bij Deloitte wilt solliciteren? Of weet je nog niet precies waar je na je studie aan de slag wilt? Lees dan vooral verder! In mijn blog vertel ik over hoe ik bij Deloitte terecht ben gekomen en hoe ik het ervaar om in verschillende teams op diverse locaties in Nederland te werken. Hopelijk helpt het jou om de juiste keuze te maken.

Werkstudent

Mijn eerste poging om bij Deloitte te solliciteren, waagde ik bij Audit. Tijdens een door Deloitte verzorgd gastcollege werd ik geattendeerd op de Deloitte Accountancy Experience. Nadat ik de capaciteitentesten had voltooid, werd ik uitgenodigd voor een van de selectiedagen. Gedurende het gesprek werd steeds meer duidelijk dat ik iets wilde doen waarbij ik mijn beide studies kon combineren: een functie waarbij ik me op de fiscaliteit kon richten en waar mijn achtergrond in de accountancy van toegevoegde waarde zou zijn. Omdat het vakgebied Tax Accounting daar bij uitstek geschikt voor bleek, werd ik doorverwezen naar het Tax Management Consulting (TMC) team in Amsterdam, waar ik voor drie maanden als werkstudent aan de slag kon. 

Amsterdam – Groningen – Amsterdam 

De eerste drie maanden bij Deloitte vlogen voorbij! Gelukkig mocht ik nog een tijdje langer blijven en uiteindelijk heb ik ruim een half jaar ervaring op kunnen doen bij TMC. Tussen het heen-en-weer reizen door (ik studeerde nog in Groningen) lukte het me om mijn scripties en laatste vakken af te ronden. Na het behalen van mijn diploma’s werd mij een baan aangeboden en ik kon per 1 september als Analyst  in het Tax Traineeship TOP starten. 

Alhoewel ik het prima naar mijn zin had in de Randstad, keek ik er toch wel naar uit om wat dichter bij huis te kunnen werken. Zodoende ben ik voor mijn eerste TOP-periode van start gegaan bij het Business Tax team van Regio Noord. Met het forensen was het voorlopig nog niet gedaan: het team in Regio Noord werkt vaak verspreid over de kantoren in Groningen, Zwolle en Leeuwarden. Zo kom je nog eens ergens, en ik vind vooral de afwisseling prettig, omdat je steeds in een andere werkomgeving zit. 

Inmiddels zit ik in mijn tweede TOP-periode en ben ik weer gedeeltelijk teruggegaan naar mijn oude patroon van treinreizen: omdat ik me meer op de internationale belastingproblematiek wilde richten, heb ik me voor twee dagen per week bij het Transfer Pricing team in Amsterdam gevoegd. Gelukkig is het met de flexibele werkplekken en de communicatiemiddelen van Deloitte gemakkelijk om ook op afstand met een ander team samen te blijven werken, en met de laptop erbij zijn zelfs de treinreizen nuttig besteed. 

Het Hoge Noorden of de Randstad?

Of je nu in Amsterdam werkt of in Groningen, het werk als starter bij Deloitte verschilt niet zo veel met elkaar. Toch vind ik het leuk om regelmatig van werkplek te wisselen, omdat de dynamiek van de teams heel anders kan zijn. Het voordeel van werken in Groningen is dat je met een relatief klein team bent. Hierdoor is het noodzakelijk dat je soms ook met collega’s van een van de andere service lines samenwerkt, waardoor je al snel over een groot aantal onderwerpen ervaring opdoet. Aan de andere kant heeft werken in Amsterdam ook zijn voordelen. De teams zijn er vaak groter, zodat je de kans hebt om met veel verschillende mensen van diverse achtergronden samen te werken. Ook is het leuk om voor een bekende multinational te werken en die kom je doorgaans sneller tegen in de Randstad dan in Groningen.

Zoals je ziet zijn er veel mogelijke keuzes en het kan lastig zijn om die te maken. Voor mij is het dan ook belangrijk dat ik de mogelijkheid heb om ze te kunnen blijven maken en dat het werk afwisselend blijft. Bij Deloitte wordt er altijd met je meegekeken naar de mogelijkheden voor jou en voor het team, als je maar aangeeft wat je wensen en voorkeuren zijn. Mijn tip is dan ook om een helder beeld te hebben van wat je graag wilt en dit al in je motivatiebrief of tijdens je sollicitatiegesprek aan te geven. Ik wens eenieder veel succes met het solliciteren, en wie weet word jij binnenkort onze nieuwe collega!

Bob Holland

Business Tax - Analyst

Bob Holland werd in Katwijk geboren en groeide daarna op in Culemborg, Zwolle en Raalte. In 2010 begon Bob aan zijn studies fiscale economie en accountancy aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2015 begon hij in Amsterdam als werkstudent (TMC) en na het behalen van zijn diploma’s in de zomer is hij als Analyst op de kantoren Amsterdam, Groningen, Zwolle en Leeuwarden te vinden bij de afdelingen Business Tax Regio en Transfer Pricing / International Tax. 

Werken bij Tax & Legal Eindhoven (#2) – Young Deloitte TaxLab

  • Laurens Verkoijen
  • 02 augustus 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven