The Wheel of Energy: Het rad van fortuin!

  • Bob Kars
  • 18 oktober 2011

 

Enkele weken geleden blogde ik over de voorbereidingen voor mijn deelname aan The Wheel of Energy. Afgelopen zaterdag was het dan zover: een geheel etmaal in het teken van het Wheel of Energy! De Grote Organisator van het Deloitte Weekend of Energy, Anne Aantjes, heeft behoudens 3 uur slaap iedereen hartelijk ontvangen. En natuurlijk zelf een stuk meegelopen.

Organisatorisch was alles uitstekend geregeld, er waren bananen, er was sportdrank, je kon douchen in een zeer luxe ruimte (met biologische producten). Voor mij als drummer en toetsenist ook niet onbelangrijk, Anne had lekkere hardloopmuziek op zijn iPhone geregeld. Mooie bijkomstigheid was dat alle SMS-ringtones ook via de speakers van deze iPod gingen en Anne zo geen communicatiemoment hoefde te missen. ‘ANNE! SMSjeeeeeuuuh!!’

Het hardlopen in het rad was in het geheel een bijzondere ervaring. De relatief lichte ronding van het rad zorgde ervoor dat het zoeken was naar een prettige positie. Toch was het lichaam na 15 minuten lekker warm en heb ik zonder blessures een uur kunnen lopen.

Voor de renners onder ons: dat is vooral te danken aan mijn nieuwe hardloopschoenen, die zijn ontworpen voor ‘natural running’. Hierbij land je eerst met de bal van je voet en zakt door het gewicht van het lichaam de hiel naar de grond. Als je wilt proberen wat het verschil is, probeer eens rustig te lopen met blote voeten. Je zult merken dat je ‘natuurlijk’ al op deze wijze loopt.
Het gaat wat ver om in deze blog de hele achtergrond toe te lichten, als je eens over gedachten wilt wisselen drink ik graag een bakkie met je, ergens in één van de kantoren van Deloitte.

Wat een enorm contrast tegenover de Dam-tot-Dam Business Loop waar velen dit jaar ook aan hebben meegedaan! Ik heb helaas nog steeds geen Dam-tot-Dam hardloopshirt en die loop in mijn Wheel of Energy-shirt uitgewandeld. Ja, uitgewandeld; ik had daar mijn reguliere hardloopschoenen nog, liep mijn rechterknie kapot op 10km en heb de rest moeten wandelen. Met een heel hoop joelend publiek was dat geen lolletje, ik ben behoorlijk tenger gebouwd en pijn in de knie zie je niet van buitenaf. ‘Komop man, nog even, jij moet het zeker kunnen!’ – toch bij de finish 200m hardgelopen, dat ging echt niet. Met pijn vertrokken gezicht en chagrijnig om het resultaat van 1 uur en 55 minuten mijn medaille in ontvangst genomen. Gelukkig was het uur in de Wheel of Energy prettiger verlopen. Mijn oude schoenen heb ik nu als afdankers bij klussen in en om het huis in gebruik, daar loop ik geen meter meer hard in.

Om af te sluiten hierbij wat statistieken van de 24-uurs hardloop estafette in het Wheel of Energy (met dank aan Anne Aantjes):
- € 15.000 opgehaald aan sponsorgeld
- 70+ Deloitters (en partners/vrienden van)
- 24 uur hardlopen, sportief samen zijn
- Ruim 1.200 afgelegde kilometers, alhoewel elke hardloop app op tilt slaat bij een lopende band
- 80 bananen en 120 flesjes sportdrank en water weggetraind
- Nieuwe collega’s leren kennen en bekende collega’s nog VEEL beter leren kennen! Bijzondere gesprekken 
- Oneindig veel voorbijgangers een glimlach bezorgd, en velen van hen ook echt geïnspireerd! Toeristen tijdens het hardlopen in het Engels verteld wat we nou in hemelsnaam aan het doen waren 
- En slechts 1 ongelukje (het touwtje van de noodrem deed het!), met een schaafwondje op de schouder als enige schade (bloed, zweet, maar geen tranen) en een nog mooier persoonlijk verhaal als resultaat 

Op naar het volgende hardloop evenement, met of zonder maatschappelijk verantwoord tintje.
Mens sana in corpore sano, dat zeg ik.

Bob Kars – trainer in uithoudingsvermogen op persoonlijk, lichamelijk en zakelijk vlak

Bob Kars

Business Analyst

Bob is lange afstandsloper en werkzaam bij Deloitte (Utrecht) in het Innovation Team.

CEO for one day Boudewijn Pols Deloitte’s hoogste baas!

  • Boudewijn Pols
  • 12 oktober 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven