Tijdens de Deloitte Inhousedag was ik direct verkocht!

  • Lodewieke Michielsen
  • 13 april 2011

In de eindfase van mijn afstudeertraject van mijn studies Bouwkunde en Bestuurskunde kwam ik Deloitte Real Estate tegen op een bedrijvendag. Ik was redelijk onbekend met Deloitte, maar kwam er al snel achter dat Real Estate heel goed aansloot bij mijn interesses. Om er achter te komen of het werken als vastgoedconsultant bij Deloitte echt wat voor mij was besloot ik mij in te schrijven voor de Inhousedag.

Tijdens de Inhousedag was ik direct verkocht! Het was de combinatie van hele leuke collega’s, de type werkzaamheden, de klanten én de kansen en ontwikkelmogelijkheden die Deloitte haar medewerkers biedt. Op de Real Estate Inhousedag ‘beleef’ je de verschillende soorten projecten en werkzaamheden van Deloitte Real Estate door in de rol van vastgoedconsultant drie cases aan te pakken. Hiernaast maak je in een ontspannen sfeer kennis met vele toekomstige collega’s.

De beslissing om te solliciteren bij Deloitte heb ik dan ook direct na de Inhousedag genomen. De periode hierna was als een rollercoaster. Direct na het versturen van mijn sollicitatiebrief ben ik gevraagd een assessment te doen. Tussen de bedrijven door van het inleveren van mijn scripties en het houden van afstudeerpresentaties deed ik de assessment en had ik drie sollicitatiegesprekken. Dit traject is het heel snel gegaan en had ik circa drie weken na mijn sollicitatiebrief een baan op zak! Een heerlijk gevoel. Daarbij kreeg ik ook nog twee maanden de tijd om te genieten van mijn afstuderen en op vakantie te gaan.

Als Business Analyst ben ik werkzaam vanuit de Maastoren in Rotterdam waar wij ons richten op strategische en organisatorische vraagstukken bij organisaties in de vastgoedsector (o.a. ontwikkelaars, beleggers, corporaties, aannemers, overheden) en organisaties met een grote vastgoedportefeuille (grote corporates). Het werk is erg divers en uitdagend qua inhoud en type werkzaamheden. Het ene moment begeleid je een klant bij het opstellen en realiseren van hun strategische doelstellingen en het andere moment ben je bezig met het optimaliseren en implementeren van bedrijfsprocessen.

Kansen zijn er meer dan genoeg. De eerste vier maanden heb ik fulltime op een project gezeten bij een grote klant in de publieke sector. Hier kreeg ik in mijn eerste werkweek direct de mogelijkheid mee te gaan naar de klant en daar een groep te begeleiden in het optimaliseren van hun primaire proces. Dit proefde naar meer! In het vervolgtraject heb ik samen met twee senior collega’s de klant begeleid in het transitieproces na hun reorganisatie, het primaire proces geoptimaliseerd, samenwerkingen tussen afdelingen verbeterd en medewerkers getraind in het werken volgens de nieuwe processen.

Na vier maanden mij gefocust te hebben op 1 project heb ik aangegeven graag op ander type projecten en bij ander type klanten te willen werken om zo een beter beeld van de vastgoedmarkt en ontwikkelingen te krijgen. Momenteel werk ik mee aan vijf projecten en komt het voor dat ik ’s ochtends meega naar een afspraak met een directeur van een bouwbedrijf en ’s middags bezig ben met een verandertraject bij een corporatie. Daarnaast werk ik in een project samen met Deloitte Innovation en kan ik zo een kijkje in de keuken nemen van de andere takken van sport van Deloitte.

Ten opzichte van mijn studietijd heb ik het gevoel dat er een wereld voor mij open is gegaan! Het werk is erg dynamisch; ik heb hele leuke collega’s en ik leer ontzettend veel wat een heerlijk gevoel geeft. De Real Estate Inhousedag heeft mij de stap doen zetten te solliciteren en mij gebracht waar ik nu sta, dus ik zou zeggen: schrijf je in voor de Real Estate Inhousedag op 3 december 2013!

Lodewieke Michielsen

Consultant

Lodewieke Michielsen startte bij Deloitte als business analyst. Momenteel werkt ze als Consultant bij Real Estate.

Deloitte en de “Cloud”

  • Noufissa Aiad
  • 04 april 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven