Tim over werken in een incubator: 'proberen, experimenteren en leren'

  • Tim Crone
  • 16 september 2018
Tim

Bij Deloitte houden we nieuwe technologieën nauwlettend in de gaten. Ontwikkelingen gaan hard en we investeren daarom flink in proposities die in de toekomst heel waardevol kunnen zijn. Tim Crone, business analyst bij Deloitte Digital, maakt deel uit van een 'incubator'. Dat is een klein team dat zich volledig richt op een specifieke nieuwe technologie en deze volledig binnenstebuiten keert om klanten te helpen hier waarde uit te halen. Tim schreef een blog over zijn team en het project waar ze zich mee bezig houden: Virtual assistants. 

"Ons team geeft advies over technologieën die klantinteracties efficiënter en prettiger maken. Bijvoorbeeld door slimme chatbots te bouwen of na te denken over hoe onze klanten nieuwe homepods zoals de Amazon Echo en de Google Home Assistant kunnen gebruiken als nieuw kanaal. En we doen alles! Niet alleen een flitsende PowerPoint met allemaal overtuigende figuren om de relevantie van deze nieuwe technologieën aan te tonen, maar we bouwen ook alles (yes, machine learning, natural language understanding, back-end integraties) en dan zorgen we ook nog dat alles blijft draaien. Wel zo prettig! Eén van de tofste dingen van Deloitte is dat er belang wordt gehecht aan het proberen, experimenteren en leren. 

"Eén van de tofste dingen van Deloitte is dat er belang wordt gehecht aan het proberen, experimenteren en leren."

Wat ik dan precies doe? Nou, ik ben een soort mix van creatief en UX, wat zoveel wilt zeggen dat ik nieuwe serviceconcepten bedenk op basis van chat en voice, maar ook nadenk over hoe je als bedrijf in de gesprekken met klanten de juiste toon gebruikt (en met voice letterlijk de vraag stelt: hoe ‘klinkt’ je merk?).

Utrecht

Ik kom uit de mooiste stad van Nederland: Utrecht. Afgezien van de Dom hebben we niet zoveel; we zijn geen hoofdstad, hebben geen wereldhaven en we huisvesten ook niet het parlement. En juist dat maakt Utrecht zo prettig; geen pretenties, gewoon lekker normaal. Ik durf wel te beweren dat Utrecht de gewoonste stad van Nederland is. Sinds twee jaar woon ik samen met mijn vriendin in het centrum van de stad. 

Ik heb aan de Universiteit Utrecht Communicatie- en Informatiewetenschappen (CIW) gestudeerd, wat een mix is van taalwetenschappen en nieuwe media. Na vier jaar lang leve de lol, maar wel een papiertje, had ik geen idee wat nu. De vooruitzichten op een baan met CIW waren zo net na de crisis niet heel rooskleurig, dus toen maar besloten een wat meer specialistische master te doen… Bedrijfskunde. Oké, dat is ook niet helemaal waar, het was Information & Knowledge Management, dus een klein beetje gespecialiseerd. Waar bij CIW de nadruk wat meer ligt op interculturele communicatie en de wisselwerking van technologie en de samenleving, is IKM wat meer gefocust op technologie in het bedrijfsleven. Uiteindelijk trok mij dat toch meer.

Chat

Ik heb mijn scriptie geschreven in dit team en ben eigenlijk niet meer weggegaan. Mijn scriptie lag ook helemaal in lijn met waar we ons als team mee bezig houden: chat. Specifiek heb ik onderzocht of de vermenselijking van deze chattools (in de manier van praten bijvoorbeeld) invloed heeft op of wij iets willen aannemen van deze tools en of we ze wel vertrouwen. Best wel belangrijk als steeds meer organisaties dit nieuwe kanaal omarmen.

Leuk om te noemen: als ik dit schrijf hang ik ergens boven de Atlantische Oceaan op weg naar Chicago om mijn scriptie te presenteren bij de jaarlijkse conferentie van de Academy of Management. Volledig vergoed door Deloitte! Ook dat is tof; er kan heel veel, maar je moet er wel zelf voor werken.

Het team waar Tim mee samenwerkt voor het project 'Virtual Assistants'. Van links naar rechts: Wiechert, Dennis, Bart en Marius. Tim was zelf op weg naar Chicago.

Uitdagend

Het blijkt natuurlijk al wel een beetje uit bovenstaand, maar bij Deloitte heb je ECHT alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Althans hoe ik dat nu in mijn prille carrière ervaren heb. Ik merkte het al tijdens mijn scriptiestage: alles kan, maar je moet er wel zelf om vragen. Iedereen is altijd bereid even naar je verhaal te luisteren, je van (ongevraagd) advies te voorzien of gewoon om een bak koffie met je te drinken. En dit door alle lagen van de organisatie heen (mits agenda’s het toelaten uiteraard). De cultuur is informeel, open, maar wel professioneel. Het is fantastisch om met zoveel slimme en ambitieuze mensen te werken en goede ideeën vinden snel gehoor."

Deloitte x Artficial Intelligence

Bij Deloitte doen we veel op het gebied van nieuwe technologieën en artificial intelligence in het bijzonder. Meer weten? Lees dan ook dit artikel Hoe passen wij AI toe? Drie collega's over hun projecten.

Tim Crone

Business Analyst

Tim Crone is Business Analyst bij een 'incubator' binnen Deloitte Digital. Hij komt uit Utrecht en heeft hier Communicatie- en Informatiewetenschappen gestudeerd. Daarna volgde hij de specialistische master Information & Knowledge Management.

Hoe passen wij AI toe? Drie collega's over hun projecten

  • Deloitte Nederland
  • 16 september 2018
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven