TMC the place to be!

  • Marleen van Buren
  • 04 augustus 2014

Door:  Marleen van Buren & Wilke van Zelst

 

Wat nu als je recent bent afgestudeerd of bezig bent met het afronden van je studie en je wilt (alvast) een brede en uitdagende start maken op de arbeidsmarkt, bij voorkeur bij een big 4 kantoor zodat je in aanraking komt met grote internationale klanten én je wilt wat van de wereld zien? Dan word jij binnenkort misschien wel onze collega!

Voordat we op zoek gingen naar een baan, hadden wij nog nooit van de afdeling Tax Management Consulting (TMC) gehoord. Wel wisten we allebei dat we graag een functie wilden waarin we onze brede interesse en studieachtergrond konden combineren. Marleen heeft bijvoorbeeld zowel Accountancy als Fiscale Economie gestudeerd in Tilburg en Wilke heeft juist een technische master aan de TU in Delft gevolgd en Fiscaal Recht in Leiden. Bij heel veel bedrijven konden we geen functie vinden waarbij de focus niet op een specifiek ‘old-school’ vakgebied lag. Voor ons was het juist belangrijk op een afdeling te werken waar het zoeken naar nieuwe oplossingen en producten hoog in het vaandel staat. 

Het levende bewijs dat er meer is dan de ‘standaard hokjesmentaliteit’ vonden wij bij TMC. Binnen dit team werken mensen met verschillende achtergronden en studies (van ICT’er tot Fiscalist en van Accountant tot Econoom) aan de meest uiteenlopende en uitdagende projecten. Door de projectmatige manier van werken kom je er steeds meer achter wat je nu echt leuk vindt en waarop je jezelf binnen Deloitte kunt focussen. Zo is Marleen vooral bezig met Tax Accounting vraagstukken (belastingpositie in de jaarrekening en oplossingen om deze positie te kunnen berekenen), terwijl Wilke juist de nadruk legt op programma management, waarbij ze de dagelijkse praktijk van verschillende projecten managed. Wat wij het grote voordeel vinden aan de afdeling TMC (Deloitte in het algemeen), is dat je, indien je dit zelf aangeeft, gemakkelijk kunt switchen van onderwerp om jezelf te kunnen ontwikkelen zoals jij dat voor ogen hebt. Het is gebruikelijk dat je binnen TMC alle kansen krijgt om in het begin van je carrière je aandacht te verdelen over meerdere onderwerpen. Op deze manier kun je makkelijk voor jezelf bepalen wat jij nou echt leuk vindt en waar jouw talenten liggen. Zo kun je je uiteindelijk specialiseren in een van de pijlers die TMC rijk is: de keuze is aan jou.

Het is best lastig precies duidelijk te maken wat deze pijlers precies zijn en welke werkzaamheden daarbij passen, maar in grote lijnen komt het er op neer dat we ons bezighouden met het beperken van fiscale risico’s en voldoen aan (inter)nationale wet- en regelgeving. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het begeleiden van bedrijven bij het opzetten van Horizontaal Toezicht, de implementatie van software ter berekening van de fiscale positie, opzetten van processen binnen bedrijven om te kunnen voldoen aan hun compliance verplichtingen en daarnaast houden wij ons bezig met een groot scala aan (ICT) oplossingen om meer inzicht te krijgen in fiscale posities. Daarbij gaat het niet alleen om de implementatie van deze oplossingen, maar zijn er ook mensen binnen het team die zich bezighouden met de organisatie en het project management. Je begrijpt vast dat dit er toe leidt dat je binnen TMC werkt met mensen met zeer diverse achtergronden. Dit is niet alleen gezellig, maar ook een extra uitdaging!

Dus wil jij net als wij jezelf niet direct na je studie helemaal focussen op één onderwerp? En vind je het leuk om projectmatig te werken in samenwerking met mensen met verschillende achtergronden? Dan is TMC the place to be! 

Marleen van Buren

TMC Analyst

Vers uit de collegebanken en startend bij Deloitte

  • Richard Wang
  • 29 juli 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven