Topsport & werken bij Deloitte: 'Continue drive om jezelf te verbeteren'

  • Larissa Meijer
  • 01 mei 2018
Larissa

Ik heb altijd beseft dat mijn hockeycarrière eindig was. Na een studie Technische Bedrijfskunde voor de Gezondheidszorg aan de TU Eindhoven, volgde ik de master Zorgmanagement aan de Erasmus Universiteit. Ik heb mijn interlandloopbaan beëindigd om te kunnen afstuderen en mijn maatschappelijke carrière te kunnen starten. Daarna liet Kim Lammers, die ik ken uit mijn tijd als keepster bij Oranje, mij met Deloitte kennismaken. Het voelt goed dat ik mij hier breed kan ontwikkelen.

Goede eerste ervaringen

Mijn eerste ervaringen zijn heel goed, ik heb leuke collega’s en ben erg warm ontvangen. Ik vind het mooi dat binnen Deloitte iedereen erg benaderbaar is. Ook telt Deloitte mensen met veel verschillende achtergronden en kennisgebieden. Dat het zo internationaal is, heeft me ook positief verrast.

Topsporters en werkgevers

Topsporters zijn interessant voor werkgevers, omdat ze andere kwaliteiten ontwikkelen. De belangrijkste is misschien wel het constant bezig zijn om beter te worden en toewerken naar doelen en prestaties, dankzij doorzettingsvermogen en discipline. Die continue drive om jezelf te verbeteren is, denk ik, erg nuttig binnen Deloitte.

  • Larissa Meijer met keepershelm

Snel schakelen en presteren

Mijn werk is heel afwisselend en er komen er veel ad hoc vragen binnen. Snel kunnen schakelen en omgaan met veranderingen, daar wordt bij hockey veel op gehamerd. Je moet immers in elke situatie kunnen presteren. Dit kan ik nu goed gebruiken in mijn werk.

Team work

Vanaf mijn achtste hockey ik in teamverband. Bij Deloitte werk ik ook in teams, waarmee we onze concurrenten willen voorblijven en goede projecten willen neerzetten voor onze klanten. Dat is in principe niet anders dan een hockeyteam dat toewerkt naar een gouden medaille. We spraken laatst over de missie en doelen van onze afdeling. Dat soort gesprekken had ik ook halfjaarlijks met het hockeyteam, heel herkenbaar.

Fanatiek

Bij het Nederlands elftal heb ik mezelf altijd voor 200 procent gegeven. Met als hoogtepunten het WK-goud in eigen land en meegaan naar de Olympische Spelen in Rio. Dat fanatisme hou je, hopelijk kan ik dat ook bij Deloitte kwijt.

Lees hier meer verhalen van (oud)topsporters die bij Deloitte werken.

  • Deloitte x Topsport: Larissa Meijer

Larissa Meijer

Risk Advisory

Larissa Meijer was keepster bij het Nederlandse hockey elftal en werkt sinds december 2017 bij Deloitte als Consultant Risk Advisory.

Topsport & werken bij Deloitte: "De lessen uit de sport zijn enorm veel waard"

  • Seve van Ass
  • 26 april 2018
Seve van Ass
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven