Topsport & werken bij Deloitte: "De lessen uit de sport zijn enorm veel waard"

  • Seve van Ass
  • 26 april 2018
Seve

“Je hoort mensen vaak praten over topsporters en hun ‘topsportmentaliteit’. Maar dan scheer je teveel mensen over één kam. Ook topsporters verschillen. Ik denk dat mijn kwaliteiten liggen in het in de gaten houden van het teamproces en zo aan te voelen of we op de juiste weg zijn. En dat ik zo nu en dan wat extra gas bij kan geven als de situatie daar om vraagt.

Mijn doel bij Deloitte is helder: ervoor zorgen dat ik na mijn topsportcarrière meteen door kan in een leuk vakgebied waar ik evenveel energie uit haal als uit de sport. Ik denk daarom dat dit nu voor mij een optimale werkplek is. Deloitte biedt de flexibiliteit en de mogelijkheid om mij te ontwikkelen als professional naast het leven als topsporter.

  • Seve van Ass aanvoerder

Topsport en mijn baan bij Deloitte zijn goed te combineren. Er zijn periodes waarin hockey zo druk is, zeker richting een toernooi, dat werk op een lager pitje komt te staan. Ik werk parttime, dus kan de uren die ik mis inhalen als meer tijd heb. Die flexibiliteit is essentieel om geen concessies te hoeven te doen in je sport terwijl je toch maatschappelijk actief bent.

Ik merk dat ik op vakgebied nog veel te leren heb. Dat is niet erg, maar het is wel fijn om me daar nu in te kunnen ontwikkelen. Een les uit de sport is dat niks komt aanwaaien en dat je hard moet werken om er uit te halen wat er in zit. Bij dit werk is dat niet anders en dat is logisch. Maar feit blijft wel dat leeftijdsgenoten nu meer uren kunnen maken op professioneel gebied. Daar tegenover staan de lessen uit de sport en die zijn ook enorm veel waard.”

Lees hier meer verhalen van (oud)topsporters die bij Deloitte werken.

Seve van Ass

Seve van Ass is hockeyer in het Nederlands elftal en bij Hockeyclub Rotterdam én werkzaam bij Deloitte binnen Accountacy & Advies. 

Van Deloitte naar Mexico en weer terug

  • Sebastiaan van der Weide
  • 20 april 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven