Topsport & werken bij Deloitte: ‘Ik heb geleerd om uitdagingen als positief te zien’

  • Fergus Kavanagh
  • 01 mei 2018
Fergus

Bij Deloitte bieden we een speciaal programma aan topsporters die hun maatschappelijke carriere willen starten, fulltime of parttime, na of tijdens hun topsport activiteiten.

Fergus Kavanagh is een van de topsporters die inmiddels de overstap heeft gemaakt naar fulltime werken bij Deloitte. Hij vertelt over zijn ervaringen uit zijn hockey verleden en zijn werk bij Deloitte. 

Hockey hoogtepunten

Geboren in Ierland, verhuisde ik op mijn vierde jaar naar Australië. Op de basisschool, negen jaar oud, ontdekte ik hockey met vrienden op school. Uiteindelijk heb ik het zelfs tot Australisch international geschopt en heb ik drie Olympische Spelen meegemaakt: Beijing 2008, Londen 2012 en Rio 2016. Met de ‘Kookaburra’s’ wonnen we brons in Beijing en Londen. Een Olympische medaille op het podium ontvangen, is een surrealistische ervaring.

Een ander hoogtepunt was de WK-winst in Den Haag in 2014, waar we Nederland in de finale versloegen. Ik bleef in Nederland, waar ik in 2012 al een seizoen speelde voor Bloemendaal. Nu speel ik voor Amsterdam waarmee ik natuurlijk graag kampioen wil worden.

Topsportprogramma van Deloitte

Intussen kwam ik in contact met het topsportprogramma van Deloitte. Rekening houdend met een carrière na mijn hockeyloopbaan heb ik Engineering & Commerce gestudeerd aan de University of Western Australia. Ik kreeg een goede indruk van Deloitte, iedereen is erg vriendelijk en behulpzaam.

Fergus Kavanagh
"Wat ik absoluut niet mis zijn de trainingssessies om zes uur ‘s ochtends, maar de reizen en toernooien zal ik wel missen."

Heel andere levensstijl

Fulltime hockeyen is veeleisend, maar het is een heel andere levensstijl dan fulltime werken. Wat ik absoluut niet mis zijn de trainingssessies om zes uur ‘s ochtends die we in Australië hadden, maar de reizen en toernooien zal ik wel missen. Niettemin ben ik erg enthousiast om bij Deloitte een nieuwe fase van mijn leven te beginnen, en de vaardigheden te gebruiken die ik tijdens mijn sportieve loopbaan leerde. Zoals werken in teamverband, een ‘can do’-houding om uitdagingen als positief te zien, en altijd beter willen worden en te leren.

Doorzetten en toewijden

Het is een cliché, maar in topsport zijn doorzettingsvermogen en toewijding nodig om ten eerste op een hoog niveau te komen en ten tweede om daar te blijven. Ik denk dat topsporters een unieke kijk op de dingen hebben ontwikkeld, heel interessant om dit nu te kunnen gebruiken in de werkomgeving.

Lees hier meer verhalen van (oud)topsporters die bij Deloitte werken.

Fergus Kavanagh

Fergus Kavanagh is een top hockeyer. Hij speelde als international voor het Australische hockeyteam en won maar liefst 2 Olympische medailles. In Nederland speelde hij voor Bloemendaal en tegenwoordig speelt hij voor Amsterdam. Sinds januari 2018  werkt Fergus fulltime als Consultant Strategy & Operations bij Deloitte.

Topsport & werken bij Deloitte: ‘Met elkaar iets moois bereiken’

  • Ronald Brouwer
  • 01 mei 2018
Ronald Brouwer
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven