Topsport & werken bij Deloitte: ‘Met elkaar iets moois bereiken’

  • Ronald Brouwer
  • 01 mei 2018
Ronald

Hockey speel ik al vanaf mijn zevende. Op dit moment nog in België bij Braxgata, maar na dit seizoen stop ik om me te focussen op mijn nieuwe baan bij Deloitte. Bovendien heeft mijn gezin mij vaak genoeg moeten missen.

Hockey maar ook studeren, promoveren, werken

Ik heb civiele techniek aan de TU Delft gestudeerd en ben gepromoveerd in de kustwaterbouwkunde. De afgelopen drie jaar werkte ik aan een wetenschappelijk project bij de Vlaamse overheid. Kim Lammers hoorde dat ik mij verder wilde oriënteren en benaderde mij om eens op gesprek te komen. Ik dacht: waarom niet?

De doorslag

Wat vooral de doorslag gaf om bij Deloitte te starten, waren de mensen die ik in de sollicitatieperiode sprak: erg inspirerend en prettig in de omgang, ook onder elkaar. Dat vind ik belangrijk in een sportteam, maar ook in de werksituatie. Mijn collega’s helpen me heen om mijn nieuwe job sneller eigen maken. Een bijkomend voordeel is dat ik, als onderdeel van het Deloitte topsportprogramma, mijn werk als video-analist bij Oranje mag voortzetten.

Topsporters en Deloitte

Ik denk dat topsporters interessant zijn voor Deloitte vanwege hun doorzettingsvermogen en het besef dat je werkt voor een groter doel. De hele insteek van teamsport is dat je alleen met elkaar iets moois kunt bereiken. Dat is ook waardevol in het bedrijfsleven, want als je met een team iets voor een klant doet, spelen dezelfde processen een rol.

Leren van hoogtepunten

De hockeysport bracht mij veel hoogtepunten, zoals de Olympische Spelen in Athene. Ik scoorde in de finale, waarin wij zilver wonnen.

Ook ben ik trots op het team in mijn eerste vier jaar bij HC Bloemendaal waarin we vier keer landskampioen werden. Het leerde mij hoe je op een goede manier met elkaar omgaat en wat dat voor impact heeft op de spelers, maar ook op prestaties.

Lees hier meer verhalen van (oud)topsporters die bij Deloitte werken.

Ronald Brouwer

Manager Risk

Ronald Brouwer is manager Risk bij Deloitte en neemt deel aan het topsportprogramma van Deloitte, waardoor hij ook zijn werk als video-analist door kan zetten. Ronald heeft een geweldige achtergrond in hockey topsport. Hij speelt al sinds zijn zevende, speelde o.a. in Bloemendaal, voor het Nederlands team, en in België bij Braxgata. Hij studeerde civiele techniek aan de TU Delft gestudeerd en is gepromoveerd in kustwaterbouwkunde. 

Topsport & werken bij Deloitte: 'Continue drive om jezelf te verbeteren'

  • Larissa Meijer
  • 01 mei 2018
Larissa Meijer met keepershelm
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven