Trots op Learning (ik moet het nu maar eens kwijt)

  • Tine Schuhmacher
  • 03 januari 2012

Al jaren is het mij een doorn in het oog dat er binnen onze organisatie vaak erg negatief wordt gesproken over ‘Learning’ in het algemeen. En dat is dan ook direct mijn probleem ‘in het algemeen’. Als je praat over Learning activiteiten kun je onmogelijk in algemene zin dingen verwoorden, er is immers zo ontzettend veel binnen dat brede gebied. Denk maar aan:

• Het ontwerpen van een training
• De logistiek (en die is al weer ontzettend breed)
• Klassikaal versus e-learning
• De trainers/facilitators
• De deelnemers
• Het materiaal
• Coaching (intern én extern)
• Enz.

Vandaar dat het mij goed deed dat in het kerstbericht van onze Talent Partner Ronald Meijers en de (net nieuw benoemde) HR Director Karin Parmentier eindelijk in positieve zin werd gesproken: “Learning swingt weer: bijvoorbeeld via een bijdrage aan de Tax Summerschool/Taxperiment”. Mijn oude hart sprong weer even op, maar zakte daarna ook weer behoorlijk in. Want ik zou wel van de daken willen schreeuwen: dat doen we al jaren! OK, dit jaar is voor een nieuwe vorm gekozen, maar ook dat doen we al jaren: steeds weer nieuwe vormen bedenken.

Hoe komt het dan toch dat veel collega’s altijd alleen de negatieve dingen die ze over Learning ervaren blijven onthouden? En ook dat antwoord weet ik al jaren, want we zijn gewoon niet goed in het ‘marketen’ van onze activiteiten. Als wij iets doen vinden we dat zelf heel normaal, dus waarom zou je daar ophef over maken.

Op hetzelfde moment dat ik dit allemaal liep te bedenken, op de laatste vrije kerstvakantiedag, kreeg ik een mailtje onder ogen (ik kon het niet laten alvast even mijn mail te checken) van collega Geertje van Keulen, die mij al een tijd achter mijn broek zit om te gaan bloggen. Nou geloof ik niet in toevalligheden en ik heb dan ook onmiddellijk een word document geopend en ben mijn eerste blog gaan schrijven. Het is heel toepasselijk dat dat over Learning gaat, want daar ligt mijn hart en ziel: mensen helpen bij het maken van stappen in hun ontwikkeling, in wat voor vorm dan ook. En ik ben er trots op dat ik onderdeel uitmaak van die community die zich daar mee bezig houdt. Trots dat we met z’n allen collega’s verder kunnen helpen in hun carriere door ze topclass learning aan te bieden in allerlei vormen. Trots dat ik daar zelf door middel van het faciliteren van trainingen en het adviseren over coachen en zelf ook coachen aan kan bijdragen. Ik ben blij dat er nu een Talent Partner en HR Director zijn die dat ook zien en die bereid zijn om de positieve dingen die er allemaal binnen Learning gebeuren te belichten. Want er gebeurt veel bij Learning, erg veel! En als je er meer over wilt weten is er binnen iedere Function wel een Learning collega die je daarover graag wil informeren. Want we delen allemaal diezelfde passie, dat we graag anderen helpen.

Momenteel zijn we op zoek naar een stagiair Learning & Development.
 

Tine Schuhmacher

Adviseur/coach bij Partner Director Relations

Sinds 1 januari 2011 werkzaam als Adviseur/coach bij Partner Director Relations. Daarvoor ruim 25 jaar in Learning & Development in allerlei functies. O.a. ontwikkelen van learning curriculae en specifieke learning programma’s, zelf faciliteren van classroom training. Ruim 5 jaar internationaal. De laatste 3 jaar focus op specifiek individuele ontwikkeling en het laatste jaar gericht op onze Partner en Director groep.

It's all about the money...

  • Michel Schep
  • 02 januari 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven