Twee werelden kwamen samen en er ontstond iets unieks

  • Anouk Bakker
  • 11 februari 2013

Op woensdag 14 november vertrok ik, samen met een groep enthousiaste Deloitters en uitgelaten doch gespannen studenten, naar Istanbul als één van de 16 deelnemers van de Deloitte Business Course Tax 2012. Bijzonder was het dat wij werden vergezeld door alle 16 deelnemers en de begeleiders van de Deloitte Business Course Accountancy 2012. Twee werelden kwamen samen; een unieke belevenis!

Als masterstudente Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam had ik, na kantoorbezoeken, inhousedagen en tentamentrainingen, behoefte aan een nieuwe uitdaging. Mijn potentiële toekomstige werkgever wilde ik op een andere manier leren kennen. Inschrijven voor de Business Course was dan ook een logische stap. Al in vroeg stadium werd bij mij het vermoeden gewekt dat de Business Course mijn grenzen zou doen verleggen. Dit vermoeden werd niet alleen in Istanbul, maar zeker ook daarna bevestigd.

Hoewel ons verblijf in Istanbul slechts 4 dagen telde, hebben we de stad op de meest uiteenlopende manieren leren kennen. Niet alleen werden de kostbare uren ingevuld met het werken aan een proposal voor Multi Corporation, een internationale organisatie werkzaam op het gebied van vastgoed, ook werd Unilever een bezoek gebracht, bekeken we Istanbul vanaf de Bosporus en beleefden we het nachtleven van Istanbul tot in de vroege uren. Natuurlijk was er op ieder moment van de dag, tijdens al deze activiteiten, de gelegenheid om met medestudenten en, nog belangrijker, met Deloitte(rs) nader kennis te maken. Bovendien zorgden vooral de  intensiviteit en de invulling van de Business Course ervoor, dat iedere deelnemer in het bijzonder zichzelf leerde kennen. Erg bijzonder was verder de activiteit die op zaterdag, voor vertrek richting Nederland, gepland stond. Zowel Deloitters alsook studenten hadden met deze activiteit het voorrecht een bijdrage te leveren aan de Fair Chance Foundation. Deze foundation van Deloitte biedt jongeren in achterstandssituaties een betere toekomst.

Niet alleen in Istanbul, maar ook tijdens de reünie in Rotterdam, mocht ik me inzetten voor de Fair Chance Foundation. Werden wij als deelnemers van de Business Course in Istanbul gecoacht door Deloitters, tijdens de reünie traden wij zelf in de voetsporen van een coach. In de Maastoren coachten wij, deelnemers en begeleiders, studentenen tevens examenleerlingen, van het Melanchton College Rotterdam. Na een ronde kennismakingsgesprekken en de energizer, boden wij waar mogelijk leerlingen hulp bij de moeilijke keuze betreffende de vervolgopleiding. Leerlingen werden aangespoord na te denken over antwoorden op vragen als: waar ben ik goed in?, waar ben ik trots op?, wat is mijn grootste talent?, en wat wil ik afleren? Deelnemers en begeleiders van de verschillende Business Courses, Accountancy en Tax, fungeerden tijdens de reünie as one. Onze wereld kwam hier samen met de wereld van de leerlingen van het Melanchton College. Het was niet alleen leerzaam, maar bovendien verhelderend om in de wereld van de leerlingen te treden. Het doet je dat realiseren wat wij fiscalisten zo nu en dan dreigen te vergeten: er is meer dan alleen fiscaliteit. De middag werd afgesloten met de uitreiking van een cheque, ter grootte het bedrag dat in Istanbul werd opgehaald: 1.000 euro!

Al met al was de Deloitte Business Course Tax 2012 een uitdagende, leerzame en grensverleggende ervaring!

Anouk Bakker

Scriptiestagiair vanaf april 2013

Na afronding van het VWO heb ik, met het Certificate of Proficiency in English en het International Baccalaureate in English A2 op zak, Zeeland in 2009 verlaten om Fiscale Economie te gaan studeren in Rotterdam. Afgelopen zomer heb ik de Bachelor afgerond en na mijn bestuursjaar bij de R.F.V. Christiaanse-Taxateur hoop ik in het voorjaar van 2014 af te studeren. Per april ga ik als scriptant aan de slag binnen de BTW-praktijk bij Deloitte.

Dag uit het leven van… Arnold van der Drift

  • Arnold van der Drift
  • 04 februari 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven