Twijfels

  • Frank Nijenhuis
  • 18 november 2011

Twijfel. De een heeft er meer last van dan de ander, maar iedereen twijfelt wel eens ergens over. Het moment dat het einde van je studie in zicht komt is voor dit fenomeen een vruchtbare tijd. Misschien twijfel je over het feit of je ooit je afstudeeropdracht gaat afronden, misschien over je kansen op de arbeidsmarkt. Misschien twijfel je of je alvast moet beginnen met solliciteren, misschien over wat je vanavond zal gaan eten. Misschien twijfel je over verder studeren of niet, misschien over welke baan je moet kiezen uit de massa’s die je aangeboden hebt gekregen.

Voor mij was dit niet anders. Ik ben een maandje of vijf voor het einde van mijn studie (toen dacht ik dat het nog drie maanden zou duren) gaan solliciteren. Uiteindelijk heb ik bij vier bedrijven een leuke baan aangeboden gekregen. Bij deze keuze vielen er twee gemakkelijk af (op locatie en salaris), hoewel de baan zelf wel leuk was. Al gedurende het hele sollicitatieproces had ik een goed gevoel bij Deloitte, waar ik ook precies de baan gevonden had waar ik naar op zoek was. Waarom dan toch die twijfel? Het is natuurlijk ook best wel een grote beslissing om te kiezen voor je eerst echte werkgever. Ik wist nog niet goed wat ik ervan kon verwachten.

Natuurlijk heb ik wel gekozen voor Deloitte, want de baan was precies waar ik naar op zoek was. Dat het arbeidsvoorwaardenpakket ook erg interessant was, was natuurlijk mooi meegenomen. Ik ben nu bijna 8 maanden in dienst en mijn twijfels zijn ook al bijna 8 maanden weg. Ik twijfel niet meer of Deloitte de juiste keuze was, dat weet ik nu. Ik twijfel niet meer of ik het werk wel leuk vind, dat weet ik nu. Ik twijfel niet meer of ik niet veel te weinig kennis heb, dat weet ik nu. Ja, je leest het goed. Ik weet en kan nog veel te weinig. Elke dag leer ik weer nieuwe dingen. En dat is nou juist een van de mooie dingen van werken bij Deloitte!

Wat ik het mooiste vind aan werken bij Deloitte? De enorme hoeveelheid aandacht die gestoken wordt in mijn ontwikkeling. Er wordt echt veel tijd en geld besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van werknemers. En het allermooiste is dat je bijna helemaal zelf kan bepalen op welke manier en in welke richting deze ontwikkeling plaatsvindt. Wil jij bezig zijn met een bepaald onderwerp? Als je met goede ideeën komt en je hiervoor wilt inzetten, dan is daar bijna altijd wel ruimte voor.

Wat er nog meer leuk is aan werken bij Deloitte? Dat er ook veel aan teambuilding gedaan wordt en dat er veel van je verwacht wordt, waardoor je ook veel verantwoordelijkheid hebt. Tegelijkertijd is er altijd voldoende mogelijkheid voor begeleiding, zodat je deze hoge verwachtingen ook waar kan maken. De mindere dingen bij Deloitte? Zoals bij elk bedrijf, dat hoge verwachtingen aan de werknemers stelt, lopen er heel wat haantjes met prestatiedrang rond. Maar als je door die schijn heen prikt, blijken er toch steeds weer heel normale, leuke mensen achter te zitten. Nee, mij krijg je hier voorlopig niet weg…

Frank Nijenhuis

Business Analyst

Werkzaam bij Deloitte Consulting in de service line System Integration. Momenteel werkt Frank aan projecten voor Rijkswaterstaat in Utrecht en Gemeente Archief Rotterdam.

Het ‘Lean Six Sigma’ virus

  • Claudia Hilgers
  • 15 november 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven