Uitgedaagd op grote hoogte

  • Roland Swinkels
  • 08 december 2015

Daar sta je dan, in een volle lift naar de 50e verdieping op 30 Rockefeller Plaza in New York. Waar het hoogste gebouw van Nederland (het hoofdkantoor van Deloitte NL) ‘slechts’ 44 verdiepingen telt, zie ik hier op de 50e verdieping nog veel gebouwen boven mij uit steken. Vandaag start dag 1 van de twee-daagse introductie bij de Deloitte US member firm. De eerste dag van mijn tweejarige avontuur bij Deloitte in de US.

Werken bij Deloitte

Sinds ik bij Deloitte in Nederland ben begonnen heb ik altijd de ambitie gehad om hier alles uit te halen wat er in zit. Je kan jezelf hier op zoveel vlakken ontwikkelen, dat is zonde om te laten liggen. Dus toen ik een aantal jaar geleden startte als IT Risk consultant ben ik mijzelf gaan ontwikkelen in het IT audit vakgebied. Nadat ik vorig jaar de 2-jarige postdoctorale studie tot IT auditor had afgerond leek het mij tijd voor een nieuwe uitdaging: voor langere tijd in het buitenland wonen en werken.

Uitdagingen

Met de juiste business case was de interesse van degenen die hier over beslissen vrij snel gewekt. Vakinhoudelijk kan ik hier in de US veel leren en dat ook nog eens doen in New York zag ik wel zitten. Maar naar New York verhuizen was niet mijn enige uitdaging dit jaar.

Ik heb heel veel plezier in mijn werk, het gaat goed en ik wilde graag laten zien dat ik klaar was om iets sneller dan normaal promotie te maken bij Deloitte in Nederland en als ik het in Nederland kan, dan moet ik de US daar ook van kunnen overtuigen: uitdaging 2 en 3.

Al jaren staat het beklimmen van de Kilimanjaro in Tanzania op mijn bucketlist en zelfs dat kan bij Deloitte door mee te gaan op expeditie via Deloitte Reaching Peaks (deloittereachingpeaks.nl): uitdaging 4.

Deloitte Reaching Peaks

Na maanden hard trainen stonden we op 15 oktober jl. bij zonsopkomst met een Deloitte team op de top van Afrika! Een waanzinige en leerzame ervaring die ik voor geen goud had willen missen.

Deloitte US

Pas nadat ik besloten had om mee te doen met Deloitte Reaching Peaks heb ik besloten de stap te zetten en te proberen om bij Deloitte US aan de slag te gaan. Na een  aantal sollicitatiegesprekken kreeg ik in juni te horen dat ze mij een contract gingen aanbieden en drie maanden later zit ik hier.

Door met veel enthousiastme hard te werken kreeg ik een dag voor mijn vertrek naar de US te horen dat mijn promotie naar manager in Nederland is gelukt en ook op dat niveau in de US aan de slag.

Uitdaging 1 t/m 4: check!

Alles kan

Het voelt een beetje vreemd om te beginnen met een MAVO diploma op zak en, weliswaar een aantal vervolgopleidingen later, uiteindelijk op het Deloitte kantoor in New York rond te lopen. Dat betekent denk ik dat alles mogelijk is bij Deloitte, maar je moet het wel zelf willen en zelf doen. Ondertussen heb ik tijdens de twee-daagse introductie eindelijk mijn laptop en telefoon ontvangen. Nu moet ik nog veel (heel veel) papierwerk regelen, een Social Security Nummer aanvragen èn een appartement vinden in Manhattan en daarna begint het avontuur pas echt.

Roland Swinkels

Deloitte Advisory – Manager

Roland is in 2010 na zijn master Informatiekunde in Nijmegen begonnen bij Deloitte in Amsterdam. Sinds 2011 werkt hij als IT-auditor binnen het IT Assurance team van Deloitte Risk Services. Per september 2015 is hij voor een periode van 2 jaar werkzaam bij het Deloitte kantoor in New York.

Leven en werken met strategie

  • Joséphine de Vries
  • 30 november 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven