Uitgedaagd worden om het beste uit jezelf te halen!

  • Maureen Berkhout
  • 29 januari 2014

Na het volgen van een Master Strategisch HRM wist ik het zeker: ik wil organisaties helpen met het inrichten van hun HR Functie. En waar kon ik dat beter doen dan bij Deloitte, die volgens de Kennedy Ranking de nummer 1 Consultant is op het gebied van Human Capital?

Twee maanden geleden ben ik begonnen als Business Analyst aan mijn carrière bij Deloitte, en ik had mij geen betere start kunnen voorstellen. Tijdens de landelijke introductiedag voelde ik mij meteen welkom bij Deloitte, waar een duidelijk beeld werd geschept over je werkzaamheden binnen de organisatie. Daarnaast maakte ik kennis met mijn Buddy en Counselor, die mij kunnen helpen en coachen om nóg meer uit mijn carrière te halen.

Ook werd ik in mijn team, genaamd “HR Transformatie & Talentmanagement” hartelijk ontvangen. In dit team wordt er samen met klanten gewerkt aan het optimaliseren van de HR functie, zodat deze van meerwaarde is voor hun organisatie. Projecten waar ons team aan werkt zijn bijvoorbeeld gefocust op het opzetten en implementeren van een HR strategie, HRIT systeem of een training-of beloningsprogramma. Binnen het HRT&T team heerst een open sfeer, waarbij ik bij iedereen kan langskomen voor een kennismaking, één-op-één uitleg over een specifiek onderwerp of voor advies over mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast worden er vele informele activiteiten georganiseerd, die mij in staat hebben gesteld om binnen korte tijd kennis te maken met mijn hartelijke en vriendelijke collega’s.

Het welkoms-gevoel werd nog meer vergroot doordat ik op mijn tweede dag al werd gevraagd om mee te werken aan een project bij een grote overheidsinstantie. Samen met twee collega’s ben ik hier bezig met een onderzoek naar de mogelijkheden binnen een transformatie van de HR functie. Binnen dit team heb ik een uitvoerende rol en draag ik verantwoordelijkheid voor mijn eigen taken. Door het werken in dit kleine project team merkte ik meteen dat er bij Deloitte veel waardering is voor eigen inbreng en het stellen van vragen.

Mijn on-the-job leercurve is nog meer versneld door middel van de EMEA conferentie in Dublin. Samen met meer dan honderd collega’s vanuit allerlei landen heb ik vier dagen lang trainingen gevolgd over de nieuwste trends op het gebied van HR. Hiernaast was er ook voldoende tijd om onze internationale collega’s beter te leren kennen en samen de stad te bekijken. Zo hebben we verschillende Pubs bezocht en mocht een bezoek aan een Whisky proeverij niet ontbreken.

Tot nu toe heb ik een heel leuke periode bij Deloitte, waarin ik word uitgedaagd om het beste uit mezelf te halen. Het geeft mij veel energie om te werken aan de inrichting van HR processen, en daarbij mee te gaan met de nieuwste trends in de markt. Heb jij ook zo’n passie voor HR, organisatieverandering en affiniteit met IT? Dan raad ik je zeker aan om te solliciteren!

Maureen Berkhout

Business Analyst - Human Capital

Maureen Berkhout is werkzaam als Business Analyst bij Deloitte Consulting. In die functie houdt zij zich bezig met HR Transformatie en Talentmanagement vraagstukken. Voordat ze bij Deloitte begon heeft ze de Bachelor Algemene Sociale Wetenschappen en de Master Business Studies gevolgd. Daarnaast heeft ze HR-gerichte praktijkervaring opgedaan als HR Assistent bij Nespresso Nederland en als HR Manager in het bestuur van UniPartners Amsterdam.

Ook binnen een jaar van student naar allround M&A adviseur?

  • Rick Kamphuis
  • 27 januari 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven