Vader en zoon: Gert de Best & Aron de Best

  • Deloitte Nederland
  • 21 juni 2015
Deloitte

Gert de Best (Partner in de accountancy & advies praktijk) & Aron de Best (Senior-Staff in Audit Nationale markt) zijn beiden werkzaam voor Deloitte Den Haag

Gert is al bijna 40 jaar werkzaam binnen Deloitte en ziet nogal wat verschillen tussen toen en nu. Neem bijvoorbeeld de 1e werkdag waar toen de groene pen, een potlood en een liniaal werden uitgereikt. Dat is nu, met een laptop, iPhone en auto, wel anders. Maar ook het inwerken duurde vroeger langer dan nu. “Tegenwoordig schakel je al snel een jonge collega in vanwege zijn/haar vaardigheid op het gebied van de automatisering,” vertelt Gert. “We hadden één telmachine per afdeling. Veel berekeningen deden we met ons hoofd. De eerste mobiele computer (circa 30 jaar geleden) woog 23 kilo en per team (20 medewerkers) was er één beschikbaar!”

Leren

“Geregeld praten wij aan de keukentafel even bij over de ontwikkelingen in het vak en op kantoor,” vertelt Aron. “Op kantoor worden nog weleens grappen gemaakt, dat ik als klein kind voor het slapen gaan werd voorgelezen uit het handboek Richtlijnen van de Jaarrekening, maar zo ver ik het mij kan herinneren is dat gelukkig nooit gebeurd. Ik heb wel geleerd om altijd mijn best te doen en de uitdagingen die je krijgt ook zeker aan te pakken.”

Dat het leuk om met elkaar ervaringen te delen en samen ervan te leren kan Gert beamen. “Daarnaast valt het mijn collega’s ook op dat ik opeens wel erg handig in de automatisering ben geworden. Door wie zal dat nou komen?”

Trots

Vader en zoon zijn trots op elkaar en de manier waarop ze in het leven staan zowel tijdens als buiten werktijd. “Ik vind het mooi om te zien welke energie en inspiratie Aron haalt uit het werken bij Deloitte en mooie klanten. Het plezier en de professionaliteit waarmee hij het accountantsberoep op het hoogste kwaliteitsniveau met de modernste middelen en technieken uitvoert. Maar ook het ‘teamen’ tijdens en na werktijd. Daar ben ik trots op.”

“De betrokkenheid (zowel zakelijk als privé) die mijn vader heeft richting tal van collega’s in alle functiegroepen binnen Deloitte, van assistent tot partner, bewonder ik. Net als het enthousiasme waarmee hij iedere dag weer naar zijn werk gaat,” vertelt Aron.

Work/ Life balance 

Aron werkt inmiddels 7 jaar bij Deloitte en weet als geen ander dat het belangrijk is voldoende tijd te nemen voor zaken die echt belangrijk voor je zijn. “Ik heb mijn vaste sporttijden voor voetbal en fitness die ik altijd probeer vrij te houden. Daarnaast houd ik altijd de zondag vrij om rust te houden; Een dag om aan familie en vrienden te besteden en om alles te relativeren.”

Ook Gert benadrukt een goede balans tussen werk en privé. Zijn advies? Zorg dat je geen achterstanden oploopt want dat geeft onnodige spanning. Durf nee te zeggen als het je teveel wordt. Bespreek problemen en zorgen tijdig en zorg dat je goed in conditie blijft. De dynamiek van de week en het sociale in het weekend is een zeer belangrijke combinatie.“Als ik niet werk staat mijn gezin centraal. Dan is het tijd de accu op te laden, voor rust en leuke dingen.”

Lessons learned

Aron:  door de ietwat ‘droge’ stof te koppelen aan opgebouwde praktijkervaring gaat deze stof veel meer leven. In slechts enkele jaren merk ik dat je zoveel kennis en ervaring hebt opgebouwd, dat je al snel een functieniveau bereikt waarop je nieuwe collega’s gaat begeleiden. Het werken met gemotiveerde collega’s en het mogen delen van je eigen kennis en ervaring met nieuwe collega’s. Dat is gaaf.

Gert: ga steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen, blijf authentiek, werk goed met je collega’s samen, wees integer en koersvast en zoek naar toegevoegde waarde voor je cliënt.

Deloitte Nederland

Cyber x Strong Viking

  • Olivier Poederbach
  • 27 mei 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven