Vader en zoon: Henk Wieringa & Arjan Wieringa

  • Deloitte Nederland
  • 21 juni 2015
Deloitte

Henk Wieringa (Audit Partner) & Arjan Wieringa (Junior Staff Audit) zijn beiden werkzaam voor Deloitte. Henk voor kantoor Eindhoven en Arjan voor kantoor Amsterdam.

Verschillen

“Vandaag de dag kunnen wij op elk moment van de dag op elke plek digitaal toegang krijgen tot gegevens van de klant,” vertelt Arjan. Maar dat was vroeger wel anders weet Henk. “We hadden geen digitale dossiers maar papieren dossiers voor permanente stukken en stukken van het lopende controlejaar. Bovendien was voor de meeste klanten de jaarrekening van de accountant het eerste volledige inzicht in de resultaten over het afgelopen boekjaar. Kolommenbalansen werden met behulp van een 14 koloms vel uitgewerkt, brieven werden door het secretariaat/typekamer getypt op een typemachine en extra exemplaren werden gemaakt met behulp van carbonpapier.”

Mooi werk

Over wat het werk zo mooi maakt zijn vader en zoon het wel eens.De afwisseling en variatie in dit werk, de uitdaging en het contact en de samenwerking met leuke klanten en collega’s maakt het werk leuk,” aldus Arjan. Henk voegt daar nog aan toe: “het in teamverband oplossen van diverse vraagstukken voor ondernemers uit het midden en klein bedrijf. Dat is leuk!”

Trots

Henk is trots op zijn zoon. “Arjan richtte bijvoorbeeld al tijdens zijn studie een eigen administratiekantoor op waarmee hij startende leeftijdsgenoten ondersteunde met btw aangiftes, jaarrekeningen en het voorbereiden van aangiften.” Arjan is op zijn beurt ook trots op zijn vader en de wijze waarop Henk zijn klanten adviseert en aan Deloitte weet te binden.

Work/ life balance

Het kan hard werken zijn bij Deloitte. “Daarom zorg Ik voor een goede afwisseling. Dit doe ik door naast mijn werk regelmatig te sporten en in weekend met vrienden af te spreken,” vertelt Arjan. “Daarnaast,” zegt Henk, “is het belangrijk om te zorgen voor goede werkafspraken. Doe niet alles zelf en durf ‘nee’ te zeggen. Maar denk mee over oplossingen.”

Lessons learned

Arjan werkt nu bijna een jaar bij Deloitte en heeft in dit jaar echt gezien hoe belangrijk het is dat je je netwerk goed blijft onderhouden. Maar ook het belang van een goede work/life balance benadrukt hij. Ook Henk, die sinds 1 december 1986 werkzaam is bij Deloitte, heeft in de loop van tijd een aantal wijze lessen opgedaan. “Verdiep je in het bedrijf van je klanten, communiceer ontwikkelingen en laat de klant weten dat je je in de business van de klant hebt verdiept. Bovenal; toon interesse.”

Tip

Tot slot hebben vader en zoon ook nog een tip voor elkaar.
Arjan aan Henk: Blijf je kennis delen met de jongere generatie.
Henk aan Arjan: Blijf mee veranderen met je klanten en je organisatie en denk in kansen!

Deloitte Nederland

Cyber x Strong Viking

  • Olivier Poederbach
  • 27 mei 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven