Vader en zoon: Math Gootzen & Bram Gootzen

  • 17 juni 2017

Math en Bram zijn vader en zoon en werken allebei bij Deloitte. Math bij Deloitte in Eindhoven, Bram in Amsterdam. Hoe lang werken ze bij Deloitte en hoe zijn ze hier terecht gekomen? Hoe is Deloitte als werkgever en waar zijn ze het meest trots op? En hebben zij het 'thuis' wel eens over werk?

Math Gootzen is Manager bij Deloitte Tax en werkt al dertig jaar bij Deloitte. Wij vroegen hem hoe hij bij Deloitte terecht is gekomen en hoe de organisatie en zijn functie in de loop van de jaren is veranderd. Zijn zoon Bram Gootzen werkt ruim 8 maanden bij Deloitte Consulting als Business Analyst. Ook hem hebben wij een aantal vragen gesteld. 

Dertig jaar

Math: "Ik werk al dertig jaar bij Deloitte. Ik begon met werken bij de Belastingdienst in Rotterdam, die toen nog was gevestigd op de Puntegaalstraat en Zeedijk. Hiervoor heb ik een interne opleiding gevolgd die je kunt vergelijken met het huidige Fiscaal Recht. Oorspronkelijk kom ik uit Landgraaf waar ik ook mijn vrouw leerde kennen. Ik woonde in die tijd in Bergen op Zoom en reisde toen dagelijks naar Rotterdam, tot ze een fiscalist zochten bij Begheyn & Sneep in Heerlen, één van de rechtsvoorgangers van het huidige Deloitte. Ben eens gaan praten en binnen een week was alles geregeld: van psychologische test tot en met het arbeidscontract.

Werkzaamheden en nieuwe uitdagingen

Hoe mijn werkzaamheden eruit zien? Ik ben ooit begonnen in de aangiftepraktijk, maar heb vervolgens een eigen praktijk opgebouwd. Vervolgens ben ik doorgestroomd naar de adviespraktijk, met name gericht op de Family Business praktijk. In september afgelopen jaar heb ik na onderling overleg de overstap gemaakt naar de TCR-praktijk. Een nieuwe uitdaging! Ben nu veel meer bezig met procesbeheersing en kwaliteitscontrole. Was best wel spannend deze switch, maar achteraf gezien een prima besluit. Heb wel een aantal van mijn klanten kunnen behouden waarvoor ik eigenlijk een soort accountmanager-rol vervul en de feeling met de praktijk houd.

Mijn werkzaamheden zijn in de loop van de jaren veel veranderd. Maar de verandering in de praktijk loopt parallel aan de maatschappelijk verandering. Alle wijzigingen gaan sneller dan vroeger. Het wordt ook wel wat harder, je moet je steeds sneller aanpassen aan nieuwe situaties.

Trots op team

De sfeer op de werkvloer is prima. Ik werk tegenwoordig vanuit kantoor Eindhoven. Grappige is dat veel mensen waar ik tegenwoordig mee werk de leeftijd hebben van mijn kinderen. Voordeel is dat ik met iedereen wel goed kan opschieten, maakt het voor jezelf ook een stuk prettiger.

Ik ben een teamplayer, ik vind het dan ook leuk om samen iets te presteren. In de TCR-praktijk is 1 mei van ieder jaar een belangrijke datum. Binnen de TCR praktijk wordt keihard gewerkt en in de eerste maanden van het kalenderjaar wordt er door iedereen nog een schepje bovenop gedaan. Als we de lijsten uitdraaien per 30 april en zien hoeveel aangiften we dan in de laatste maanden de deur uit hebben geperst dan ben ik trots op het team. Dat geeft me een voldaan gevoel.

Innovatieve werkgever

Toen ik begon, stond Begheyn & Sneep bekend als een van de betere belastingadvieskantoren. Dat is dus niet gewijzigd. Ik denk dat je er pas achter komt als je van buiten onze organisatie naar Deloitte kijkt, hoe ver wij voor lopen. Op het gebied van vaktechniek maar ook op gebied van automatisering. Zeker ten opzichte van de middelgrote kantoren. Je hoort het wel eens van oud collegae die een overstap hebben gemaakt naar zo’n kantoor. We beseffen het zelf te weinig en zouden het ook nog meer naar buiten mogen uitdragen. We mogen trots zijn op Deloitte!"

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Bram: "Ik werk ruim 8 maanden bij Deloitte. Direct na mijn afstuderen ben ik op 1 september 2016 gestart bij Deloitte Consulting als Business Analyst voor de service line IT Strategy. Hiervoor heb ik voor mijn bachelor Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Daarna heb ik een minor Information Management gevolgd met tot slot een master Finance.

"Sinds mijn start zit ik op een project bij een financiële instelling. Hier kreeg ik van mijn managers een mooie rol waarin ik al een groot deel van mijn taken zelfstandig mag oppakken. Ook krijg ik de vrijheid om gedurende de tijd verantwoordelijkheid te nemen en aanspreekpunt te zijn voor bepaalde onderwerpen binnen het programma. Waar ik het meest trots op ben in mijn werk? De rol en bijbehorende verantwoordelijkheden die ik krijg bij het project bij de klant.

Positief gevoel 

De werksfeer op onze afdeling is erg prettig. Vanaf het begin is het ontvangst door mijn collega's prettig geweest. Het begon al met een weekendje weg naar Antwerpen met 20 collega's. Dat geeft denk ik wel aan dat er binnen onze service line een goede verstandhouding is.

In principe ben ik niet vanwege mijn vader bij Deloitte gaan werken. Omdat hij 30 jaar in dienst is bij Deloitte hoorde ik van jongs af aan al verhalen over Deloitte. Dat heeft mij altijd een positief gevoel gegeven. Uiteindelijk ben ik mij gaan oriënteren."

Math: "Hij had Bedrijfseconomie gestudeerd maar ik wist dat hij ook erg gefocust was op de technologie. Ik zag een functie langskomen die op de scheidslijn lag van beide. Heb hem toen getipt. De rest heeft hij zelf geregeld. Door de huidige selectiemethode kun je hier gelukkig geen invloed op uitoefenen. Ben trots dat hij door de selectie is gekomen. Weet dat de standaard binnen consultancy hoog is, mooi dat hij het toch maar heeft gefixt. Hoop nu vooral dat hij zoveel mogelijk kennis opdoet waar hij in de toekomst iets aan heeft."

Bram: "De vacature die open stond bij IT Strategy had voor mijn gevoel de best fit qua profiel en uitdaging. De keuze om uiteindelijk voor Deloitte te gaan is wel een keuze die ik zelf heb gemaakt op basis van de aangeboden functie.

Praten over werk

Een aantal collega's weten inmiddels dat mijn vader bij Deloitte werkt. Iedereen die ik daar tot nu toe over heb gesproken vindt het leuk en bijzonder dat hij al 30 jaar bij Deloitte in dienst is. Of wij elkaar wel eens tegen komen op de werkvloer? Nee, eigenlijk nooit. Vanwege de verschillende locaties en het verschil in aard van het werk zal dit ook niet snel gebeuren."

Math: "Wij hebben het 'thuis' wel eens over werk. Veelal over indirecte zaken zoals beoordelingen en ook over lease-auto’s. Af en toe wordt er wel eens iets vertelt over de ervaring die je hebt opgedaan."

Bram: "Ik vind het af en toe wel leuk om een verhaal te vertellen over wat ik heb meegemaakt bij Deloitte. Ook voor praktische dingen als waar kan ik bepaalde (interne) informatie vinden is het handig om even mijn vader te benaderen."

Ladies and gentleman, please fasten your seat belts for take-off

  • Bernhard Coppens
  • 08 juni 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven