Van Accountant tot Adviseur

  • Hans Kooijman
  • 07 augustus 2013

In deze blog wil ik je bekend maken met de ontwikkelingen op het gebied van accountancy en het type dienstverlening dat wij aan de cliënt aanbieden.

De basis voor de meeste gesprekken die wij met cliënten voeren is de financiële administratie of de daaruit afgeleide jaarrekening. Deze jaarrekening stellen wij samen, op basis van de door de cliënt aangeleverde (financiële) administratie.

Door met de cliënt te sparren over de cijfers die opgenomen zijn in voorgenoemde documenten, kunnen wij onze meerwaarde voor de cliënt presenteren. Wij hebben binnen Deloitte namelijk een breed scala aan contactpersonen die de cliënt verder kunnen helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verzekeringsadviseurs die de polissen onder de loep kunnen nemen of makelaars die de waarderingen van de panden kunnen verrichten. Wij kunnen de ondernemer in contact brengen met de juiste personen die zij op elk moment nodig hebben.

Daarnaast kunnen wij de cliënt ondersteunen bij bijvoorbeeld het opstellen van prognoses of het begeleiden van de ondernemer in het voorbereiden van ontslagprocedures. Door intensief met de directie te sparren over de interne- en externe ontwikkelingen kunnen wij de behoefte bepalen en de ondernemer ondersteunen in de voorbereiding naar een eventuele wijziging in zijn strategische planning.

De rol van de accountant gaat verder dan het samenstellen van de jaarrekening en de controle van de boekhouding. Een echte uitdaging waarbij een stukje ondernemersmentaliteit noodzakelijk is.

Hans Kooijman

SME-adviseur

Ik ben 30 jaar en sinds 2006 werkzaam bij Deloitte Accountants B.V.in de SME praktijk. Sinds februari 2013 ben ik ingeschreven bij de NOVAA als Accountant Administratieconsulent (AA).

Van het begin tot het eind

  • Marloes Ramp
  • 05 augustus 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven