Van boekhoudingen controleren naar Impact Day organiseren

  • Richa van Zoelen
  • 01 augustus 2012

“Wil jij naar de top en laat jij jezelf daarbij door niets tegen houden?” Met deze woorden begon de vacature voor assistent-accountant bij Deloitte. Het is inmiddels twee jaar geleden dat ik deze vacature las. Op dat moment was ik 18 en volop bezig met de voorbereiding van mijn VWO eindexamen en reageerde ik hierop met een volmondig “Ja!”.

Werken als accountant
In tegenstelling tot mijn vrienden, die het studentenleven indoken, besloot ik vier dagen in de week als accountant aan de slag te gaan en één dag per week te studeren aan Nyenrode. Terugkijkend op deze periode sluit ik mij volledig aan bij alle andere blogs met ervaringen, die ik heb gelezen over werken als accountant bij Deloitte. Accountancy is echt een beroep met veel afwisseling. Bijna elke week werk je samen een ander team voor een andere klant. Dit aspect van de accountancy, trok mij ook het meeste aan. Uiteindelijk bleek echter dat het werk in hoofdlijnen toch elke week hetzelfde is: de boekhouding controleren. Na een jaar had ik door dat dit werk niet voor mij is weggelegd. Na een controle had ik niet het gevoel écht iets voor iemand betekend te hebben of iemand geholpen te hebben en dat is iets wat ik miste.

Maar deze blog gaat niet over werken als accountant. Dit is een blog over het maken van de overstap van Deloitte Accountants naar Deloitte’s Fair Chance Foundation.

Deloitte Fair Chance Foundation
De Fair Chance Foundation van Deloitte zet zich in voor beter onderwijs voor jongeren van 6 tot 18 jaar in achterstandswijken in Nederland. Ik kwam in mijn eerste jaar als accountant met de Fair Chance Foundation in aanraking door Impact Day en het Nibud Geldexamen. Met de zomer in het vooruitzicht, het laagseizoen binnen de accountancy, kreeg ik een tip van een collega. Of ik niet kon kijken voor een projectje om me mee bezig te houden aankomende zomer. Dankzij deze tip heb ik die zomer drie weken Anne-Marie de Jeu geholpen met de Foundation. Een mooi voorbeeld van de diverse mogelijkheden van het werken bij een groot bedrijf als Deloitte.

Mensen in plaats van cijfers
Meer werken met mensen in plaats van cijfers, projecten opzetten in plaats van de werkzaamheden van anderen controleren. Dit werk gaf mij veel meer voldoening dan de accountancy! Na één jaar werken als accountant was ik er achter dat mijn hart niet lag bij een controlerende functie. Het kostte me vervolgens nog een half jaar om de knoop door te hakken, maar uiteindelijk besloot ik toch de overstap te maken.

Overstap
Nu werk ik sinds 1 juli parttime als assistent bij de Fair Chance Foundation. Hierbij help ik met de voorbereidingen voor Impact Day, onderhouden van de site van de Foundation en ondersteun ik bij het organiseren van de projecten. Daarnaast ga ik in september beginnen met een nieuwe studie: Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Meerdere wegen leiden naar de top, en ik ben heel blij dat iedereen die eigen initiatief neemt, binnen Deloitte ook de mogelijkheid krijgt om zelf die weg te kiezen!

Richa van Zoelen

Assistent

Richa van Zoelen | 21 jaar | Werkzaam voor de Fair Chance Foundation van Deloitte | Studeert bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam | Zet zich in voor Stichting Pallieter, voor ongeneeslijk zieke kinderen | Houdt van muziek, festivals, film, reizen en sporten

In de cloud met mijn nieuwe baan

  • Annika Sponselee
  • 31 juli 2012
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven