Van boutique naar Big 4

  • Geert Moed
  • 08 december 2015

In februari van dit jaar ging ik als Consultant M&A aan de slag in het Corporate Finance team van Deloitte. Dit was voor mij tegelijkertijd de overstap van een boutique naar een Big 4. Nog voordat ik officieel in dienst trad viel ik al met mijn neus in de boter – de jaarlijkse skitrip naar Oostenrijk. Dit was uiteraard de perfecte gelegenheid om het gehele team te leren kennen, op de piste en in de kroeg! Na die paar dagen Oostenrijk voelde dit eigenlijk gelijk erg vertrouwd aan, veel relaxte mensen en een hoop gezelligheid.

Van klein naar groot

Inmiddels ben ik ruim negen maanden verder en heb ik mijn draai aardig gevonden. Wat gelijk opvalt, is de omvang van het team. Waar ik voorheen te maken het had met 25 collega’s, zijn het er nu ruim twee keer zo veel. Dit impliceert in de praktijk dat je je binnen Corporate Finance verder specialiseert in één van de drie expertises; M&A, Valuation of Debt Advisory. Alhoewel ik mij richt op M&A, betekent dit niet dat ik hiertoe volledig beperkt ben. Tussen het M&A-werk door heb ik namelijk ook meegewerkt aan twee waarderingsopdrachten.

Aandacht voor ontwikkeling

Deloitte positioneert zichzelf als een echt opleidingsinstituut en dit zie je ook terug in de interne mogelijkheden. Wanneer je bijvoorbeeld als Analyst binnenstapt neem je automatisch deel aan het M&A Development Track, een interne uitwisseling tussen Corporate Finance en Transaction Services. Ondanks dat ik daar net buiten viel, heb ik toch een uitwisseling van zes weken gehad waarin ik heb meegewerkt aan een Vendor Due Diligence rapport onder de nodige tijdsdruk, een mooie uitdaging!

Los van interne uitstapjes wordt er ruim aandacht besteed aan de ontwikkeling van je skills. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen verplichte trainingen en trainingen die je naar eigen inzicht en behoefte kunt selecteren. Ik heb er al een paar op zitten en de volgende staat gepland in januari. Ben je al wat verder in je carrière en zoek je meer verdieping of verbreding dan heb je ook de mogelijkheid om een externe opleiding te volgen.

Groeiambitie

De Financial Advisory Services practice van Deloitte – waaronder Corporate Finance – heeft een sterke groeiambitie en dit creëert een prettige omgeving om in te werken. Zo wordt het team aan alle kanten versterkt, ook op senior niveau, en verstevigen we onze positie als mid-market M&A advisor, waarbij we ons in toenemende mate profileren als partij met een sterke innovatie angle. Het was voor mij kortom de juiste stap op het juiste moment! 

Geert Moed

FAS – Corporate Finance

Geert is werkzaam bij Deloitte Corporate Finance sinds februari 2015. Voor zijn overstap naar Deloitte werkte hij 2,5 jaar bij Boer & Croon Corporate Finance, waar hij begon na zijn studie Finance & Investments aan de Erasmus Universiteit.

Leven en werken met strategie

  • Joséphine de Vries
  • 30 november 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven