Van Business Course naar Starter binnen de Audit

  • Vivian de Gilde
  • 04 september 2018
Vivian

Afgelopen jaar ben ik mee geweest met de Deloitte Audit Business Course naar Budapest. Deze leerzame en leuke dagen hebben ervoor gezorgd dat ik in september met goede moed en zin bij Deloitte aan de slag ga. Via deze blog wil ik graag mijn ervaring met jullie delen omdat ik iedereen deze ervaring kan aanraden.

Vorig jaar november kwamen we op dinsdagochtend met 24 studenten aan op Schiphol waar onze reis naar Budapest begon. Dat het intensieve, leerzame maar ook ontzettend leuke dagen gingen worden wisten we allemaal.

De reis begon met een ontbijtbuffet op Schiphol waarna we een rustige vlucht hebben gehad. Nadat we onze koffers hadden weggezet op onze hotelkamers, begon na de lekkere lunch de eerste workshop. Daarna hadden we tijd om ons om te kleden en hebben we heerlijk gegeten en stonden er nog twee avondactiviteiten op het programma. De escape room, onder velen bekend, is afkomstig uit Hongarije dus kon deze activiteit natuurlijk niet ontbreken. Zet een aantal fanatieke studenten bij elkaar en iedereen heeft het de hele avond nog over waarom ze nou wel of misschien toch net niet zijn ontsnapt. De eerste avond werd afgesloten in een karaokebar en het was erg leuk om iedereen ook in die sferen beter te leren kennen.

De volgende ochtend stonden we vroeg op om een bezoek aan een klant van Deloitte te brengen. Hier hebben we een presentatie gevolgd. Vervolgens zijn we, drie deuren verderop, bij het Deloitte kantoor in Budapest aan de slag gegaan met de tweede case. Nieuwe begrippen zoals materialiteit en de risico’s van halfjaarlijkse cijfers werden voor mij langzamerhand steeds duidelijker. Met Financial Management als achtergrond werd me dat gelukkig niet kwalijk genomen. Wederom een erg leerzame ochtend. Daarna hadden we een cultureel middag- en avondprogramma.

De laatste dag was alweer aangebroken. Een dag met twee verschillende cases met een praktischere aard. Voorraden werden overal vandaan getoverd en de beste presentaties werden gegeven. De laatste avond sloten we af met een heerlijk diner en een drankje in een discotheek. Ik kan je vertellen dat  dit een zeer geslaagde avond was. Helaas vlogen we de volgende ochtend vrij vroeg terug dus de nachtrust niet zo lang.

Ik kijk terug op een fantastische ervaring waarin ik veel van het vak Audit heb geleerd door middel van verschillende cases, maar ook zeker het bedrijf Deloitte ben gaan waarderen vanwege hun ambitie en interesse. Alle vragen die wij als studenten hadden konden worden gesteld en we zijn echt in het zonnetje gezet. Ik kon helemaal mezelf zijn, waarin ik in die paar dagen nieuwe vrienden en toekomstige collega’s heb leren kennen en me helemaal welkom voel bij Deloitte.

Deze ervaring werd verlengd met een scriptiestage vanaf februari 2018. Vijf maanden werken aan mijn master scriptie in combinatie met meelopen bij verschillende klanten. Het is een hele fijne manier om als master student een werkplek te hebben voor je scriptie samen met een groep medestudenten. Het motiveert om in ieder geval drie dagen per week bezig te zijn met je scriptie en we hebben veel steun gehad aan elkaar. We hebben elkaar met vragen en moeilijkheden geholpen waardoor de motivatie bij iedereen erin bleef. Daarnaast is het een fijne manier om wat meer inzicht te krijgen in het vak, aangezien je twee weken meeloopt met verschillende klanten. Via die weg kan je een beeld voor jezelf creëren wat voor soort klanten je interessant vindt en of de accountancy richting je bevalt. Dit was voor mij vooral belangrijk, aangezien ik geen Audit & Control master heb gedaan maar Financial Management.

Nu ik mijn master heb afgerond ga ik in september beginnen bij Deloitte in Amsterdam. De Business Course was een fantastische ervaring waarin ik mij helemaal thuis ben gaan voelen bij Deloitte. Dit gevoel is na mijn scriptiestage alleen maar versterkt en daarom heb ik erg veel zin om in september te gaan beginnen.

Voor mij was de Business Course niet eenmalig – In november zal ik namens Deloitte mede de Business Course begeleiden!

Vivian de Gilde

Staff Audit

Ik ben Vivian de Gilde en ben 24 jaar oud en opgegroeid in Helmond. Ik heb in augustus 2016 de bachelor Economics & Business Economics  in Utrecht afgerond. Hierna heb ik een tussenjaar gehad en ben in september 2017 begonnen aan de master Financial Management aan de VU Amsterdam. In juli 2018 ben ik hierin afgestudeerd en sinds 3 september begonnen als Staff Audit op kantoor Amsterdam.

Mark: “Een divers team komt vaak tot betere resultaten”

  • Mark Gils
  • 30 augustus 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven