Van de overheid naar consultancy

  • Rinske Verheggen
  • 27 december 2016
Rinske

Na mijn studies Internationaal- en Militair Recht had ik maar één doel voor ogen: een baan binnen de overheid of bij een andere grote NGO. Mijn droom van toentertijd werd werkelijkheid en ik kreeg achtereenvolgens twee banen bij twee verschillende ministeries op het gebied van veiligheid. Hoe leuk ik de inhoud en de sympathieke collega’s ook vond, al vrij snel kwam ik tot de conclusie dat ik binnen een overheidsorganisatie niet volledig tot mijn recht kwam. Ik kwam vers van de universiteit met een gezonde portie ambitie en gedrevenheid, maar deze eigenschappen kwamen bij mijn oude banen niet tot zijn recht. Voor mij voelde de omgeving als bureaucratisch, traag en het overall ambitieniveau leek laag (uitzonderingen daargelaten). Voor persoonlijke ontwikkeling en groei was weinig aandacht en de veranderkracht was laag.

Ik merkte dat ik behoefte had om meer uit mezelf te halen, om wellicht een risico te lopen en om te kijken of iets héél anders mij ook misschien ook goed zou liggen. Via een vriendinnetje kwam ik bij Deloitte terecht. Na uiteindelijk een aantal leuke gesprekken startte ik als Governance, Risk en Compliance (GRC) consultant bij Deloitte. Dit voelde zeker als het nemen van een risico, want op dit gebied had ik echt 0,0 kennis en ervaring en de Zuidas wereld had altijd als een ver-van-mijn-bed-show geleken. Al snel bleek echter dat de inhoud snel en relatief gemakkelijk aan te leren was en dat alles wat bij het ‘consultant zijn’ kwam kijken me erg goed lag. Als GRC consultant vind ik dat je communicatief vaardig, enthousiast, gedreven, omgevingsbewust en (sociaal) intelligent moet zijn. Ben je dit (nog) niet, dan is voor mij Deloitte gebleken als een perfecte opleider en werkgever die jou stimuleert om zowel het beste uit jezelf te halen als beter in je werk te worden. Deloitte ‘verkoopt’ mensen en als consultant ben jij het gezicht van het bedrijf. Mede om deze reden investeert Deloitte heel veel in zijn mensen door middel van een groot aanbod aan trainingen, opleidingen, peerreviews, coaching en counseling. Ikzelf heb hierdoor in een korte tijd een hele grote groei doorgemaakt. Ik doe opdrachten en dingen waarvan ik zelf eerder niet had gedacht dat ik deze goed kon. Daarnaast heb ik hartstikke leuke, enthousiaste, sociale en gedreven collega’s en voel ik me gewaardeerd.

Binnen onze generatie speelt vaak de vraag is dit het nou? Wat wil en kan ik nog meer?  Mijn advies is dan altijd: kijk breder en waag die kans, maak die overstap. Lijkt bovenstaande je wat? Kom dan praten bij Deloitte om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wil jij meer weten over Deloitte of hoe Rinske tot haar keuze is gekomen? Neem dan gerust contact op met Rinske!

Rinske Verheggen

Junior Manager Governance, Risk & Compliance

Rinske is in juni 2014 bij Deloitte Governance, Risk & Compliance komen werken. Voordat ze bij Deloitte aan de slag ging is ze 2 jaar werkzaam geweest bij verschillende overheidsinstellingen. Momenteel is Rinske junior manager binnen het GRC team en richt zij zich vooral op opdrachten binnen de bancaire sector.

De fiscale gevolgen van de feestelijke decembermaand

  • Jori van den Bergh
  • 19 december 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven