Van Deloitte naar Mexico en weer terug

  • Sebastiaan van der Weide
  • 20 april 2018
Sebastiaan

Mijn naam is Sebastiaan en ik ben sinds januari werkzaam als Consultant binnen het team Operational Risk & Transformation. Tijdens mijn Master Economics aan de Universiteit van Amsterdam was ik drie dagen per week werkzaam als werkstudent bij Deloitte. Als onderdeel van mijn Master heb ik daarna nog een half jaar in Mexico Stad gestudeerd. Mijn periode als werkstudent is erg goed bevallen. Daarom ben ik, nadat ik terugkwam uit Mexico, gelijk full-time aan de slag gegaan bij Deloitte.

Werkstudentschap

In de vier maanden als werkstudent bij Deloitte, heb ik de kans gekregen om rond te kijken en een goed beeld te vormen over wat het precies inhoudt om Consultant te zijn. Ik heb een aantal interne opdrachten op het kantoor in Amsterdam gedaan, denk hierbij aan ondersteuning bij het schrijven van proposals of het voorbereiden van presentaties. Daarnaast heb ik nog 1,5 maand aan een Independent Review opdracht bij een bank gewerkt. Binnen dit project maakte ik onderdeel uit van het Project Management Office (PMO) en werkte ik mee aan de on- en offboarding van nieuwe mensen op het project. Op deze manier kreeg ik als werkstudent de perfecte kans om naast het schrijven van mijn scriptie ook praktijkervaring op te doen.

Deloitte

Eén van de aspecten aan Deloitte die mij heel erg aanspreekt is de laagdrempelige, open cultuur die er heerst. Collega’s zijn altijd bereid om vragen te beantwoorden, te vertellen over projecten waar ze aan werken, of om gewoon samen een kop koffie te drinken.

Naast de prettige werksfeer is het grote voordeel van werken bij Deloitte dat er ontzettend veel  trainingen en evenementen zijn waar je aan kunt deelnemen. Zo zit ik zelf in het Young Risk bestuur, waar wij allerlei verschillende soorten events organiseren voor de junior job levels binnen Risk Advisory. Denk hierbij aan een lunch met de CEO, een Leadership event of een borrel in het Vondelpark.

R(x) Programma

Als Consultant maak ik onderdeel uit van het R(x) programma. Dit is een programma waarbij je elke vier maanden rouleert in de verschillende teams die onder Operational Risk vallen. Op deze manier kun je een kijkje in de keuken nemen bij Privacy of Internal Audit opdrachten en word je breed opgeleid als Consultant binnen de Operational Risk praktijk.

Het R(x) programma faciliteert ook veel verschillende trainingen en workshops. Daarnaast kom je terecht in een leuke groep vol jonge mensen die ook net begonnen zijn met werken. Momenteel ben ik bezig met een bank assignment (een van de roulaties) en mijn volgende project zal waarschijnlijk op het gebied van IT Audit zijn.

Meer weten?
Wil jij meer weten over Deloitte, het R(x) programma of hoe Sebastiaan tot zijn keuze is gekomen? Neem dan gerust contact op met Sebastiaan!

Sebastiaan van der Weide

Operational Risk & Transformation

Sebastiaan is in mei 2017 bij Deloitte Operational Risk & Transformation (ORT) komen werken als werkstudent. Na het afronden van zijn periode als werkstudent heeft Sebastiaan nog 6 maanden gestudeerd in Mexico, om daarna terug te keren bij Deloitte. Momenteel is Sebastiaan consultant binnen het ORT team en is hij onderdeel van het R(x) programma.

Internationale werkervaring

  • Bas de Groot
  • 16 april 2018
Work life balance
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven