Van Deloitte Real Estate Inhousedag naar Deloitter!

  • Bas America
  • 13 november 2013

Gedurende mijn masters Real Estate Management & Development (TU/e) en Real Estate Finance (UvA) besloot ik dat tijdig oriënteren op de arbeidsmarkt verstandig was gezien mijn interesse en de economische crisis. Een uitgelezen kans om kennis te maken met verschillende potentiële werkgevers is door middel van Inhousedagen of projectdays. Zo ook de Real Estate Inhousedag van Deloitte.

Middels deze Real Estate Inhousedag word je in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met de afdelingen binnen Real Estate (Consulting, Area Development & Partnerships en Transactions). Gedurende deze dag, welke tot in de puntjes was verzorgd, werden verschillende presentaties gegeven over Deloitte, Real Estate, de specifieke afdelingen én zijn de mogelijkheden voor studenten en starters uiteen gezet.

Per afdeling werd een beknopte introductie gegeven over de werkzaamheden en is de afdeling-specifieke case uitgelegd, waarna je deze met een groep zo goed mogelijk probeerde op te lossen. Wat mij hier voornamelijk aansprak was dat er per case Deloitters van deze afdeling aanwezig waren om de groepen te woord te staan voor alle mogelijke vragen. Zo werden de deelnemers in staat gesteld om in een beknopte tijd een gedegen beeld te krijgen van Deloitte, Deloitte Real Estate en de specifieke afdelingen. De geschetste cultuur sloot (en sluit) perfect aan bij mijn verwachtingen van een uitdagende en inspirerende werkomgeving.

Aan het eind van de dag werd iedere groep gevraagd de resultaten van de vier cases te presenteren voor de (fictieve) board of directors van ‘Green Investments’. De cases resulteerde in een gedegen en compleet advies voor uitdagende vastgoedvraagstukken binnen iedere afdeling.

Na deze brede kennismaking met het bedrijf en de Deloitters hebben we de dag wat informeler afgesloten met een buffet en borrel. Wat mij vooral aanspreekt binnen Deloitte zijn de aardige, talentvolle en zeer ambitieuze mensen. Ondanks dat Deloitters verschillende achtergronden en specialismes hebben, is het mooi om te zien dat er samen wordt gezocht naar het optimale antwoord op complexe en uiteenlopende vastgoedvraagstukken van klanten. Daarnaast worden er continu mogelijkheden geboden om jezelf verder te ontwikkelen.

Hoewel we helaas niet in de prijzen zijn gevallen, was het avontuur hier voor mij nog niet voorbij. De volgende dag lag er een kaartje op de deurmat waarin in werd uitgenodigd voor een gesprek, indien ik op zoek zou zijn naar werk- of afstudeermogelijkheden binnen Deloitte Real Estate. Natuurlijk, zeker na deze uitermate geslaagde Inhousedag, heb ik hier direct op gereageerd. Ondanks dat ik nog niet klaar was met mijn studies ben ik gestart bij Area Development & Partnerships als werkstudent, met uitzicht op een baan na het afronden van mijn studies! Momenteel ben ik als parttime kracht (2,5 dag per week) voornamelijk met ondersteunende werkzaamheden bezig. Hierdoor krijg ik veel mee van verschillende projecten en leer ik aan de lopende band. Daarnaast wordt je al snel uitgenodigd voor masterclasses, borrels en zelfs de wintersportreis.

Ondanks dat de combinatie met studie en werk de dagen goed vullen, was de inschrijving voor de Deloitte Real Estate Inhousedag een vliegende start voor mijn carrière als vastgoedprofessional!

Bas America

Werkstudent - Real Estate

Afgestudeerd aan Avans Hogeschool Tilburg aan de opleiding Bouwkunde - Vastgoed. Gedurende deze HBO-opleiding heb ik de pre-master doorlopen voor de aansluitende master 'Real Estate Management & Development' aan de Technische Universiteit Eindhoven. Vanaf februari 2013 ben ik gestart met de tweede master 'Real Estate Finance' aan de Universiteit van Amsterdam.

Een gemiddelde dag als Staff

  • Paul Hagen
  • 11 november 2013
Naar boven