Van Drop-Out naar Jump-In

  • Thomas van der Velden
  • 27 november 2020
Thomas

Tijdens het schrijven van zijn scriptie, maakte Thomas kennis met Deloitte Audit in Eindhoven. Via een scriptiestage, begon hij per september als werkstudent bij Deloitte. Op dit moment combineert hij het afronden van zijn Master Accounting & Control aan de RU in Nijmegen met het werkstudentschap met een mooi vooruitzicht: na afronding zal hij per februari 2021 in dienst treden als Staff Audit.

“Een mooi vooruitzicht, maar iets wat een aantal jaar geleden voor mij persoonlijk totaal niet voor de hand lag. Sterker nog, zou je dit een aantal jaar geleden aan me vertellen zou ik de grootste moeite hebben om je te geloven. Waar de studieperiode voor velen vergelijkbaar is met een snelweg, leek die van mij in het begin meer op een zandweg met gaten. Het BSA haalde ik niet en al snel moest ik de universiteit verlaten.

Ik schaamde me, omdat ik van binnen wist dat ik het wel kon. Enige tijd hield ik het vol om niet in te zien dat ikzelf de enige was die hiervoor verantwoordelijk was, ik probeerde de schuld af te schuiven op andere zaken buiten mijn macht om. Mijn vader was destijds echter een van de weinigen die ervan overtuigd was dat ik het wel kon en besloot me nog een kans te geven om me te herpakken.

Toen mijn tweede poging goed liep, besefte ik mij steeds meer dat alles mogelijk is zolang je er zelf maar hard voor werkt. De knop ging om en er kwam een stijgende lijn in mijn cijfers, wat verslavend werkte en resulteerde in een drive om constant beter te worden. Uiteindelijk leidde dit tot een gemiddeld eindcijfer boven de 8 voor mijn behaalde mastervakken tot nu toe (80% afgerond).

Alles is mogelijk, als je maar bereid bent hard er voor te werken en jezelf verantwoordelijk te houden voor de keuzes die je maakt onderweg naar je doel.

Doordat alles goed verliep werd ik ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden na mijn opleiding. Deloitte was altijd mijn eerste keus. Maar ergens toch ook wel iets wat in mijn achterhoofd, vanwege mijn moeizame start, door mezelf een beetje als onmogelijk werd gezien. Na het doorlopen van de eerste sollicitatierondes mocht ik op gesprek komen voor een scriptiestage, waarin ik alle ups en downs verteld heb. Diezelfde avond werd ik gebeld dat ik was aangenomen voor de scriptiestage. En ik kreeg de aanbieding om na afronding van mijn studie vast in dienst te komen. Een bevestiging voor mij dat alles mogelijk is, als je maar bereid bent hard er voor te werken en jezelf verantwoordelijk te houden voor de keuzes die je maakt onderweg naar je doel.

Het omzetten van downs in ups, kun je in sommige gevallen vergelijken met de cultuur van Deloitte. Een cultuur waarin jezelf dagelijks ontwikkelen en het overwinnen van obstakels in deze ontwikkeling centraal staat. Ook jezelf kwetsbaar opstellen door aan te geven dat niet alles perfect aan je is, past goed bij het imago dat Deloitte creëert waarin je gewaardeerd wordt om wie je écht bent.”

Thomas van der Velden

Staff Audit

I’m Thomas van der Velden and I live in the south of the Netherlands, close to the Eindhoven office. Currently I’m in the final phase of the MSc Accounting & Control at the RU Nijmegen and combine this with a part-time job at Deloitte as a working student. In my spare time I like to spend time with my girlfriend, friends and family, watch sports (especially football and American football) and work-out.

Teamleiderschap: ‘Wanneer je de mogelijkheid krijgt, ben je geschikt.’

  • Jelle van der Lugt
  • 26 november 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven