Van een studentikoos leven naar professioneel pensioenadvies

  • Heiline Adriaansen
  • 20 maart 2014

Na 9 maanden was het dan eindelijk zo ver; mijn verdediging was daar en ik bleek winnaar te zijn in het gevecht met mijn scriptie. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Ooit, in een ver verleden, heb ik het nog in mijn hoofd gehaald om wellicht te promoveren. Dat idee was na een maand scriptie schrijven volledig verdwenen.

Naast de ontdekking dat ik niet wilde promoveren, kwam ik tijdens mijn afstudeerstage tot de conclusie dat ik werken voor een bedrijf vele malen leuker vind dan bezig te zijn voor de wetenschap. Tevens wilde ik in mijn toekomstige baan graag wiskundig uitgedaagd worden en tegelijkertijd mijn communicatieve vaardigheden kunnen toepassen. Het liefst nog in de pensioen-sector gezien dat mooi aansluit bij mijn kennis en interesse, en oh ja: kan het toevallig ook nog in Brabant?

Onmogelijke opgave zou je denken, maar niets bleek minder waar. Bij het zoeken naar vacatures sprong er 1 meteen uit; werken op de afdeling Pension Advisory bij Deloitte. Na het lezen van de beschrijving was ik super enthousiast en na een aantal sollicitatierondes bleek het enthousiasme wederzijds: per 1 februari zou ik beginnen op de Pension Advisory afdeling in Eindhoven.

Vanaf dat moment is alles in sneltreinvaart gegaan. Ik vertrok uit mijn vertrouwde en geliefde studentenhuis om samen te gaan wonen met mijn vriend, rondde met succes mijn scriptie af en een week later zat ik in de auto (met een nog schorre stem van mijn afstudeerfeest) naar mijn eerste ‘echte’ baan.

Als ik had geweten dat ook het werkende leven echt leuk kan zijn, had ik misschien wat meer vaart gezet achter mijn scriptie (en wie weet ook achter mijn studie). Eindelijk van dat verschrikkelijke openbaar vervoer af; lekker warm in je autootje met een muziekje op is toch een stuk beter dan in de kou staan met windkracht 10 op spoor 3. Eindelijk samenwerken met mensen die allemaal ambitieus en gemotiveerd zijn. En, natuurlijk niet onbelangrijk; eindelijk op financieel gebied wat meer ruimte!

Werken bij Deloitte Pension Advisory vind ik zo leuk omdat het werk enorm afwisselend en uitdagend is. Bovendien werk je samen met mensen die over een behoorlijke dosis intelligentie beschikken zonder dat dit ten koste gaat van het EQ. De band tussen collega’s is goed en er is sprake van een open en informele cultuur; zo heeft iedereen een eigen bijnaam waar zelfs de senior managers mee worden aangesproken.

Daarnaast leer je alles over pensioenen, pensioencontracten, pensioenregelingen en krijg je de kans om verschillende diploma’s te halen als je hier binnen bent. Je komt als adviseur in aanraking met de grootste bedrijven en werkt samen met allerlei afdelingen binnen Deloitte. Bijvoorbeeld met collega’s van de Audit; wanneer zij een jaarverslag controleren vragen ze aan ons of wij de pensioenwaardering willen controleren. Maar ook bij fusies en overnames is een pensioenexpert nodig, namelijk om te kijken welke risico’s de pensioenregelingen met zich meebrengen en hoe dit kan worden gekwantificeerd. Daarbij is het best handig om te weten of het over te nemen bedrijf pensioenrisico’s loopt van een paar miljoen euro.

Aankomende week zal ik mijn collega’s allemaal nog beter leren kennen; morgen gaan we namelijk met het team op wintersport. Benieuwd wat we daar allemaal beleefd hebben? Lees dan (over een paar weken) de blog van mijn collega Steef van Kuijen!

Heiline Adriaansen

Business Analyst - Financial Advisory Services

Operational excellence starts with you

  • Kevin Jeremic
  • 17 maart 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven