Van elective naar Inhousedag tot Analyst

  • Ilham Bsibsi
  • 02 februari 2015

Precies een jaar geleden begon ik met het schrijven van mijn scriptie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie volgde ik onder andere de elective Mergers & Acquisitions. Gedurende deze elective leerde ik de vele kanten van M&A kennen en werd mijn enthousiasme gewekt, Om een beter beeld te krijgen van het vak in de praktijk nam ik deel aan de M&A Inhousedag.

Tijdens de M&A Inhousedag werd er in teamverband gewerkt aan een Corporate Finance (CF) en Transaction Services (TS) case, waarin de dagelijkse werkzaamheden zo realistisch mogelijk werden verwerkt. Binnen TS bestaan de werkzaamheden uit het uitvoeren van een financiële Due Diligence (DD), dit kan zowel voor de kopende (ADD) als voor de verkopende (VDD) partij zijn. Het financiële DD is een boekenonderzoek waarbij de financiële positie van een bedrijf in kaart wordt gebracht en wordt geanalyseerd, om de kopende of verkopende partij te ondersteunen in het onderhandelingsproces. Tussen de cases in vond er een lunch plaats, waarbij de mogelijkheid werd geboden om op informele wijze kennis te maken met de collega’s van de afdelingen en natuurlijk vragen te stellen. Na afloop werd er gezellig gegeten en nagepraat over de dag. Na de Inhousedag was het voor mij in ieder geval duidelijk, ik ga aan de slag bij Transaction Services!

Na de sollicitatie procedure begon ik mijn eerste week met de Landelijke Introductiedag in de Jaarbeurs Utrecht waar ik veel New Hires van verschillende afdelingen en kantoren leerde kennen. Na een dag op kantoor was het tijd voor de New Hire Week.

Tijdens de New Hire Week leer je de nieuwe collega’s binnen FAS (Transaction Services, Corporate Finance en Real Estate) op een leuke en leerzame manier kennen. De week begon met creatieve spelletjes om elkaar te leren kennen. Daarnaast mocht je voor een paar uur per dag weer student zijn en werd je kennis opgefrist met verschillende workshops van boekhouden tot modelleren in Excel. Iedere dag werd begonnen met een gezellig ontbijt en afgesloten met een diner en een borrel.

Vanaf de eerste werkdag was ik onderdeel van een team en kreeg ik direct verantwoordelijkheid. Als Business Analyst ben je verantwoordelijk voor het opbouwen van het financiële model, de fundering van de financiële analyse. Binnen TS werken wij met korte deadlines, dit zorgt voor een dynamische werkomgeving, waarbij je om de paar weken aan een ander project werkt met een ander team. Hierdoor kom je in aanraking met diverse bedrijven uit verscheidene sectoren.

Nu een halfjaar en verschillende projecten later werk en leer ik nog steeds met veel plezier bij Transaction Services. Als Business Analyst neem ik deel aan het M&A Development Track, dit houdt in dat ik over een paar maanden voor vier maanden mag meewerken bij Corporate Finance. Hierdoor krijg ik de mogelijkheid om binnen een jaar ervaring op te doen binnen de gehele M&A tak en mijn kennis te verbreden op het gebied van waardering, modelleren of lead advisory, ik kijk daarom ook met veel enthousiasme uit naar deze volgende uitdaging!

 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Schrijf je dan via onderstaande link voor 11 februari in voor de M&A Inhousedag op 19 februari!

 

Ilham Bsibsi

Transaction Services – Business Analyst

Ilham Bsibsi (22) is woonachtig in Leiden en heeft in 2014 de studie Msc Accounting & Control afgerond aan de Erasmus Universiteit. Sinds septemeber 2014 is zij werkzaam als Business Analyst bij Transaction Services.

Niet geschoten is altijd mis

  • Niels Tammes
  • 30 januari 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven