Van het begin tot het eind

  • Marloes Ramp
  • 05 augustus 2013

Voor een scholengemeenschap ben ik samen met twee collega’s sinds januari bezig met de begeleiding van de aanbesteding van een nieuwe unilocatie. Het leuke aan dit project is dat onze collega’s van Deloitte Real Estate Finance & Transactions de verkoop van de drie oude locaties en de aankoop van de nieuwe locatie hebben gefaciliteerd. Mijn collega Matthijs Hesselink beschreef dit al in zijn blog.

Nadat de nieuwe locatie door de scholengemeenschap was verworven, is ons team bij verschillende marktpartijen langsgegaan. Op deze manier konden wij de vraag van de klant en het aanbod van de marktpartijen op elkaar afstemmen. De uitkomst van deze markconsultatie heeft, na overleg met de klant, geleid tot een niet-openbare aanbestedingsprocedure, die zal resulteren in een Design&Build-contract met de uiteindelijke winnaar van de aanbesteding. Dit betekent dat de winnaar van de aanbesteding zowel verantwoordelijk is voor het ontwerp van het nieuwe gebouw, als ook voor de realisatie van het gebouw. In dit project werken de scholengemeenschap en opdrachtnemer(s) nauw met elkaar samen, waardoor beide partijen duidelijk weten wat de verwachtingen zijn en beter op mogelijke risico’s kunnen inspelen.

In de eerste fase, de selectiefase, hebben marktpartijen referenties ingediend die moesten voldoen aan bepaalde selectiecriteria. Aan de hand van de behaalde scores zijn vijf marktpartijen uitgekozen die de afgelopen weken druk bezig zijn geweest met het verwoorden van hun visie op de opgave. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de criteria die wij samen met de klant hebben opgesteld nu door de marktpartijen zijn omgezet in een visie met de daarbij horende beelden. Op deze manier krijg je al goed een beeld van hoe de nieuwe school er in 2017 uit kan komen te zien.

De komende maanden zullen de drie marktpartijen die nu door zijn naar de laatste fase aan de slag gaan met het opstellen van een ''Voorlopig Ontwerp''. Dit Voorlopig Ontwerp wordt door de marktpartijen uitgewerkt in 3D-beelden, waardoor de hele ontwikkeling nog tastbaarder wordt.

Het feit dat wij als Deloitte Real Estate Area Development vaak van het begin tot het einde bij een project betrokken zijn, zorgt ervoor dat een project voor mij echt gaat leven. Of dit nu de realisatie van een nieuwe school is of de ontwikkeling van een nieuwe wijk. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende project!

Marloes Ramp

Consultant - Real Estate Advisory

Consultant @ Deloitte Real Estate Advisory | Publiek Private Samenwerking | Sushi | Wijn | Apple |

Mijn kickstart bij Deloitte!

  • Joren Olthoff
  • 31 juli 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven