Van Ideale bijbaner naar Senior Consultant

  • Chantal Epskamp
  • 09 oktober 2013

Momenteel loop ik alweer 3 jaar rond bij Deloitte Risk Services, op de afdeling Data Analytics. Per oktober ben ik weer gegroeid in functie, en krijg ik alweer mijn vierde functienaam.

Het begon allemaal in september 2010, toen ik binnenkwam als een ’Ideale Bijbaner’. Dit kwam neer op 2 dagen studeren en 3 dagen per week werken. Op dat moment verricht je dezelfde werkzaamheden als een consultant en kan je het zien als een start van een mooie carrière. Ik heb voor deze optie gekozen omdat ik graag mijn opgedane kennis wilde toepassen. Na anderhalf jaar mocht ik mijn studie afsluiten met een half jaar scriptiestage, welke ik ook bij Deloitte heb gedaan. Hierbij veranderde mijn titel naar ‘stagiair’. Ik heb mij toen een half jaar lang gericht op het voorspellen van het betaalgedrag van debiteuren aan de hand van historische data.

Je hebt bij Deloitte veel vrijheid in het bepalen van het onderwerp, en de ondersteuning is zeer goed. Collega’s zijn graag bereid om met je te brainstormen en in discussie te gaan over een bepaald probleem. Na het afronden van mijn master ben ik er vier maanden tussen uit geweest, om vervolgens per januari weer in dienst te treden bij Deloitte als ‘Consultant’. Per oktober ben ik vervolgens doorgegroeid naar ‘Senior Consultant’.

De opdrachten binnen het Data Analytics team kunnen erg variëren. Zo heb ik me de eerste maanden van dit jaar bezig gehouden met veel kleine opdrachten (ongeveer drie dagen per opdracht) ter ondersteuning van de accountantscontrole. Wij ondersteunen onze accountants bijvoorbeeld met het ontdekken van opmerkelijke transacties in grote administraties. Vervolgens heb ik mij gestort op analyses voor woningcorporaties. Bij beide type opdrachten speel ik een rol in zowel de ontwikkeling als de uitvoering van de propositie. De analyses voor woningcorporaties, waarbij Data Visualisatie een belangrijke rol speelt, heb ik mij eigen gemaakt en ben ik het aanspreekpunt voor binnen ons team. Daarnaast zit ik alweer een half jaar bij een grote klant, waar ik mij bezighoudt met het ontwikkelen van IT General Controls voor Compliance Reports.

De grootste uitdaging in het werken met data zit hem vaak in de data zelf. Ten eerste moet de juiste data verkregen worden, wat vaak nog een hele puzzel kan zijn. Daarnaast merk je vaak dat ‘Data’ nog steeds in opkomst is, waardoor veel klanten nog niet aan hun datakwaliteit hebben gedacht. Indien de data erg slecht is zal de klant eerst de datakwaliteit moeten verbeteren (waarbij wij natuurlijk kunnen helpen), alvorens wij analyses kunnen uitvoeren. Wij zeggen ook wel ‘garbage in = garbage out’.

Kortom, werken bij de afdeling Data Analytics is leuk, uitdagend en afwisselend werk. De tooling waarmee we werken kan verschillen per klant, waardoor je de mogelijkheid hebt om je breed te ontwikkelen. Er wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling, zo stel je elk jaar persoonlijke leerdoelen op samen met je performance counselor. Daarnaast is het team ook heel gezellig, en proberen we eens per twee maanden met zijn allen te eten of te borrelen.

Chantal Epskamp

Senior Consultant - Risk Services

Mijn naam is Chantal Epskamp en ik ben 24 jaar. Ik heb Bedrijfswiskunde & Informatica aan de VU gestudeerd. Naast mijn werk volg ik 1 keer per week een bootcamp training en spreek ik graag met vrienden af.

Deloitte: een garantie voor een carrière vol uitdagingen

  • Nick Denee
  • 30 september 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven