Van inhousedag tot baan bij Real Estate Consulting

  • Lisa Kuijpers
  • 05 oktober 2017
Lisa

In mijn laatste studiejaar deed ik tijdens de Real Estate Career Day een case bij Deloitte. In eerste instantie had ik er niet veel van verwacht, want Deloitte, dat “accountantskantoor”, had in mijn perceptie weinig strategische vastgoed gerelateerde vraagstukken. Niets was minder waar. De case was interessant en uitdagend, met een focus op strategische- en organisatorische vraagstukken binnen de vastgoedmarkt. Ook de Deloitters waren toegankelijk, scherp en vol humor. Ik besloot me direct in te schrijven voor de Real Estate Inhousedag op kantoor Amsterdam. Op de Inhousedag in The Edge werd mijn eerste indruk bevestigd: dit was precies wat ik zocht.

Aan de slag

Na een welverdiende reis door Azië, startte ik begin 2017 helemaal uitgerust en ready to go aan mijn baan als Business Analyst bij Real Estate Consulting. Zelfs na de Inhousedag en alle sollicitatierondes blijft dat spannend; je weet toch niet precies hoe het zal zijn. Wat wordt je eerste project? En wat wordt precies je rol? Heb ik hier wel genoeg kennis voor vergaard tijdens mijn studie? Of moet ik nog veel leren van de praktijk? Gelukkig landde ik in een heel fijn team, waar iedereen, van consultant tot manager, altijd bereid is je te helpen. Uiteraard valt er veel te leren, maar met mijn studieachtergrond en kom ik een heel eind.

Ondertussen is het ver boven mijn initiële verwachtingen hoeveel ik al heb geleerd op verschillende projecten. Bij Real Estate Consulting adviseren we vastgoedbedrijven (o.a. ontwikkelaars, investeerders, bouwers, woningcorporaties) en bedrijven met een grote vastgoedportefeuille (eigenaren of gebruikers) op het gebied van strategie-, portfolio en organisatievraagstukken. Alsof dit nog niet genoeg variatie meebrengt, doen we dit zowel voor de private als publieke sector, en zowel in Nederland als internationaal. Ik ben onder andere al naar Brussel en Düsseldorf gereisd voor een project.

Aangezien we klanten helpen met het realiseren van structurele verbeteringen in performance van hun vastgoedorganisatie en –portfolio, zijn de resultaten erg tastbaar. Het type opdrachten varieert van strategievorming en business model design, het analyseren en optimaliseren van de vastgoedportefeuille, het ontwerpen van processen en samenwerkingsverbanden; tot en met het begeleiden van de daadwerkelijke implementatie. Omdat we altijd samenwerken in teams pik je snel vaardigheden van collega’s met meer werkervaring op.

Werk én ontspanning

Behalve de serieuze kant aan werken bij Deloitte worden er natuurlijk ook veel informele activiteiten georganiseerd, om je collega’s beter te leren kennen. En met een gemiddelde leeftijd van 31 is daar behoorlijk wat animo voor! Zo hebben we de jaarlijkse Consulting wintersport waar we met 400 man naar de Oostenrijkse bergen gaan, meerdere Young Deloitte borrels en events per jaar (o.a. op de golfbaan, een boot op het IJ of een etiquetteborrel), en elke 2 weken een vrijdagmiddag borrel op kantoor.

Naast alle leuke projecten en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, dus ook genoeg mogelijkheden om op een informelere manier je collega’s en Deloitte beter te leren kennen. Als je het mij vraagt de perfecte start van je carrière!

Lisa Kuijpers

Business Analyst Real Estate Consulting

Mijn naam is Lisa Kuijpers, born and raised in Amsterdam en afgestudeerd aan de TU Delft (MSc Management in the Built Environment). Naast mijn werk bij Deloitte Real Estate Consulting besteed in mijn tijd graag aan het koken (en eten) van nieuwe gerechten, sporten, verre reizen maken en nieuwe culturen leren kennen.

Praktijkkennis naar de Universiteit brengen

  • Rob de Maat
  • 05 oktober 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven