Van inhousedag tot R(x) programma

  • Michael van Osta
  • 03 juli 2018
Michael

De inhousedag

Naarmate mijn studietijd vorderde en het einde hiervan langzaam in zicht kwam, werd het tijd om te gaan oriënteren op wat ik wilde gaan doen ná mijn studie. In het voorjaar van 2016 besloot ik daarom mee te doen aan een workshop van Deloitte tijdens de Economic Business Weeks op de campus van de Tilburg University, waar ik destijds studeerde. Tijdens een 3-uur durende case, kwam ik erachter dat de werkzaamheden als consultant bij Deloitte erg uitdagend en divers waren. Ik was enthousiast geworden en besloot me in te schrijven voor de Deloitte Risk Inhousedag die een maand later plaats vond.

Ik was niet alleen benieuwd naar deze dag, maar ook een tikje gespannen. Het betrof per slot van rekening toch een groot ‘Big-Four’-kantoor op de welbekende Zuid-As. Gelukkig bleek deze spanning ongegrond, aangezien de sfeer op de Inhousedag erg informeel en open was. Niet alleen behandelden we een nieuwe case, ook werd het werken bij Deloitte en het leven als consultant goed toegelicht. Natuurlijk werd deze dag afgesloten met een gezellige borrel.

Het werkstudentschap

Na de Inhousedag was ik erg geïnteresseerd geraakt in het werken bij Deloitte als risk-consultant. Verder voelde ik ook steeds meer de behoefte om theorie met de praktijk te combineren. Het werkstudentschap binnen Deloitte bood hiervoor een mooie oplossing; je hebt hierbij de keuze om 3 of 4 dagen werkzaam te zijn en dit valt dus perfect te combineren met een studie. 

Na een succesvolle sollicitatieprocedure, begon ik in februari 2017 als werkstudent binnen het toenmalige Deloitte Governance, Risk & Compliance. Binnen Deloitte wordt er goed gezorgd dat je je vanaf dag één welkom voelt, met een landelijke introductiedag en introductieochtend op kantoor. Verder krijg je een buddy toegewezen, die je helpt met allerlei praktisch zaken (denk aan ICT en het voorstellen aan je team). Samen met je eigen coach stel je een langetermijnplanning op, met als doel om je jezelf zoveel mogelijk te ontwikkelen.

Als werkstudent is het nog niet verplicht om uren te maken bij de klant (maar wel mogelijk!), waardoor je de kans krijgt om diverse interne projecten te ondersteunen en te kijken waar je interesses liggen. Ikzelf heb bijvoorbeeld meegeholpen aan het schrijven van een Transaction Monitoring-development. Verder krijg je de mogelijkheid om actief bij te dragen aan sales proposals aan/voor klanten, het schrijven van artikelen en het meehelpen organiseren van evenementen.

Op de helft van mijn werkstudentschap kreeg ik de mogelijkheid om bij de klant te werken. Het betrof een grootschalig project bij één van de grotere financiële dienstverlener in Nederland. Hoewel ik binnen dit project geen werkzaamheden verrichtte op het gebied van risk management, was het werken met diverse teams en collega’s met uiteenlopende achtergronden wel erg leerzaam. Je merkt dat niet zozeer de studieachtergrond, maar wel de wil om jezelf te ontwikkelen en een goede dosis ambitie doorslaggevend zijn binnen dergelijke projecten.

R(x) Development Program

Het werkstudentschap vloog voorbij en ik had definitief de bevestiging gekregen dat ik verder wilde gaan als risk-consultant. Gelukkig bood Deloitte mij een contract aan en kon ik per november 2017 fulltime aan de slag als consultant Operational Risk & Transformation (ORT). Sinds september is binnen Deloitte Operational Risk het R(x) Development Program van start gaan. Dit programma houdt in dat je over een periode van twee jaar aan vier verschillende risk-opdrachten meewerkt. Naast ORT heb je de keuze uit Internal Audit, IT Assurance and Advisory and Technology and Data Risk. Ikzelf vind dit programma bijzonder waardevol, aangezien je een brede kennis kan ontwikkelen binnen risk-gebieden, processen en systemen en ook veel collega’s buiten je eigen team leert kennen. 

Daarnaast vindt ieder halfjaar een ‘rotatie’ plaats, waarbij je niet alleen wisselt van opdracht, maar ook allerlei trainingen krijgt aangeboden in relevante topics. Een greep uit de trainingen die ik onder andere gevolgd heb, zijn Privacy, Data Analytics en Blockchain. En uiteraard ontbreekt een goede borrel ter afsluiting van deze dagen niet.

Meer weten?

Ik kan de stap naar Deloitte erg aanraden, waarbij met name het werkstudentschap als vliegende start kan fungeren voor een fulltime functie als risk-consultant. Wil je hier meer over weten of over het R(x) Development Programma? Neem dan gerust contact met mij op!

Michael van Osta

Consultant Operational Risk & Transformation

Na zijn geslaagde deelname aan een inhousedag in 2016 is Michael in februari 2017 bij Deloitte Operational Risk & Transformation (ORT) komen werken als werkstudent. Na het afronden van zijn periode als werkstudent is Michael doorgestroomd naar het R(x) programma, waar hij momenteel elke 6 maanden een opdracht doet bij een ander team binnen Operational Risk.

‘Als sporter moet je goed voorbereid zijn en niets over het hoofd zien’

  • Margot Van Geffen
  • 03 juli 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven