Van ‘Meet Deloitte Audit’ naar een scriptiestage bij Deloitte!

  • Patrick Rovers
  • 15 augustus 2013

Eerste contact met Deloitte
In november 2012 heb ik mijn eerste contact met Deloitte gehad. De Universiteit van Tilburg organiseerde in samenwerking met Deloitte een dag met verschillende accounting gerelateerde opdrachten voor studenten van de Master Accounting. Omdat deze dag me goed was bevallen heb ik contact gezocht met de recruiter, Sandra van Herpen, voor een nadere kennismaking met Deloitte. Na een oriënterend gesprek wees Sandra mij op Meet Deloitte Audit. Dit evenement was volgens Sandra een perfecte mogelijkheid om de audit afdeling van Deloitte beter te leren kennen. Omdat ik deze kans niet wilde missen heb ik mezelf zo snel als mogelijk opgegeven voor deze dag. Snel na de deadline kreeg ik bericht dat ik was uitgenodigd voor het event.

Meet Deloitte Audit
Het programma van Meet Deloitte Audit was erg leerzaam en leuk ingedeeld. Het eerste deel van de dag bestond uit een business case over een klant waar we later die dag ook op bezoek gingen. Door middel van deze business case leerde ik hoe een accountant naar de klant kijkt op het gebied van interne controle. Verder was het heel erg interessant om bij de klant zelf te zien hoe ze omgaan met hun interne controle.

Het tweede deel van de dag stond in het teken van een hapje en een drankje. In een tapasbar in het centrum van Utrecht was er tijd voor een goed gesprek met de aanwezige professionals van Deloitte. Dit deel van de dag vond ik echt super! Er waren voldoende accountants en recruiters uit heel het land aanwezig om al mijn vragen te kunnen beantwoorden. Vooral dit laatste deel van de dag heeft mijn positieve gevoel wat ik bij Deloitte had bevestigd en versterkt!

Scriptie stage
Omdat ik in september mijn master-scriptie wil gaan schrijven en mijn enthousiasme voor Deloitte alleen maar groter is geworden door Meet Deloitte Audit, leek het me een goed idee om dit te combineren in de vorm van een scriptie stage bij Deloitte Eindhoven. De selectieprocedure bestond onder andere uit een online assessment en twee gesprekken, waarvan het laatste gesprek met twee professionals uit de praktijk. Deze gesprekken zijn positief verlopen en om een definitief besluit te kunnen nemen zijn mij twee meeloopdagen aangeboden. Door middel van deze meeloopdagen kreeg ik een betere indruk van de werkzaamheden en de sfeer binnen het team. Omdat het positieve gevoel nog steeds wederzijds was heb ik een scriptie stage op het kantoor van Deloitte in Eindhoven aangeboden gekregen. Deze stage start per 1 september 2013. Ik kijk er heel erg naar uit!

Ook dit jaar is er weer een Meet Deloitte Audit evenement. Bekijk de volgende pagina voor meer informatie en om je aan te melden: Meet Deloitte Audit (hbo) of Meet Deloitte Audit (wo)


Patrick Rovers

Stagiair - Audit

Patrick is master student Accountancy aan de Universiteit van Tilburg. Hij start in september met zijn scriptiestage bij Deloitte Eindhoven.

Met een andere rol in de collegebanken

  • Ron Bergers
  • 14 augustus 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven