Van meewerkstage tot scriptiestage tot medewerker

  • Oltjon Muhametaj
  • 11 juli 2014

Mijn naam is dus Oltjon Muhametaj, 23 jaar oud en werkzaam binnen Deloitte kantoor Den Haag. In 2013 heb ik mijn HBO opleiding Bedrijfseconomie afgerond aan de Haagse Hogeschool. De keuze voor bedrijfseconomie was voor mij overigens niet snel gemaakt. Ik twijfelde enorm tussen de studies Accountancy en Bedrijfseconomie. Uiteindelijk besloot ik om mijn mogelijkheden breed te houden en koos ik voor een studie Bedrijfseconomie. Tijdens mijn studie had ik een voorkeur voor aan accountancy-gerelateerde vakken. Naarmate de jaren vorderden kwam ik in aanraking met mensen die werkzaam waren in de Accountancy. Al deze positieve verhalen zetten mij aan het denken over een mogelijke toekomst als accountant. Maar goed, ik was een derdejaars Bedrijfseconomie student en iets willen is iets anders dan iets daadwerkelijk krijgen.

In mijn derde studiejaar moest ik voor het opdoen van ervaring vier maanden stage lopen binnen een financiële functie. Eerst dus een stageplek zien te vinden. Ik had het geluk dat de Haagse Hogeschool jaarlijks een bedrijvendag organiseerde waar studenten en werkgevers met elkaar konden meeten. Van deze mogelijkheid maakte ik dan ook dankbaar gebruik. Het kraampje dat meteen mijn aandacht kreeg was het kraampje van Deloitte, voor mij toen al een bekend bedrijf. Ik had namelijk al vooronderzoek gedaan en wist dat Deloitte tot de grotere spelers in de accountancy behoorde. Zodoende raakte ik aan de praat met de recruiter van Deloitte. Tijdens dit gesprek werden mij alle mogelijkheden binnen Deloitte duidelijk gemaakt. Doorstudeermogelijkheden, goede begeleiding en misschien wel het belangrijkst voor mij; veel buiten kantoor voor uiteenlopende klanten werken. Ik besloot dus te solliciteren op een stageplek binnen de auditpraktijk van Deloitte. Tot mijn grote vreugde werd ik uitgenodigd voor het maken van een capaciteitentoets. Dit verging mij goed, waarop ik werd uitgenodigd voor een gesprek welk uit drie rondes bestond; een gesprek met een recruiter, het maken van een toets en tot slot een gesprek met twee managers. Vervolgens was het afwachten. Na een week kreeg ik het verlossende telefoontje met het bericht dat ik mijn stage binnen Deloitte mocht doen.

Vanaf dag één werd ik al ingepland en kon ik aan de slag. Tijdens mijn stage heb ik heel veel kunnen leren van collega’s die mij enorm goed hebben begeleid. In deze periode heb ik ook de informele sfeer binnen Deloitte kunnen proeven, die mij eerder kenbaar was gemaakt door de recruiter. Gesloten kamerdeuren zul je binnen Deloitte niet gauw zien. Het buiten de deur werken beviel mij erg goed. Vooral het contact met uiteenlopende klanten heb ik tijdens deze periode als zeer leerzaam ervaren. Voor ik het wist zat mijn stage er helaas weer op en kon ik weer de schoolbanken in.


In mijn laatste studiejaar stond mij nog een scriptie die geschreven moest worden te wachten. Het liefst deed ik dit binnen Deloitte, aangezien ik de organisatie al kende en het reuze naar mijn zin had gehad tijdens mijn stage. Voor ik hier zelf naar kon vragen, werd ik door Deloitte benaderd met de vraag of het mij wat leek om een duurzaamheidsrapport te schrijven voor een klant. Duurzaamheid heeft op het eerste oog niet veel met mijn studie te maken, maar het is wel een thema aan het worden dat steeds meer aandacht geniet. Deze mogelijkheid liet ik dan ook niet voorbij schieten. Ook bij het schrijven van mijn scriptie werd ik goed begeleid waardoor ik deze met een goed cijfer heb kunnen afsluiten. Twee maanden voor het verlopen van mijn stagecontract werd mij gevraagd of het mij wat zou lijken om na mijn studie bij Deloitte in dienst te treden. Uiteraard heb ik deze kans dan ook gegrepen. Sinds september 2013 ben ik dus als “echte” medewerker binnen Deloitte werkzaam en begin ik binnenkort aan mijn Master Accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit. Sinds mijn indiensttreding heb ik al voor veel leuke klanten mogen werken, zo was er ook een mogelijkheid om voor drie maanden naar het buitenland te gaan voor een project. Dit soort kansen maken het werk erg leuk en afwisselend, ik heb dan ook geen moment spijt van de keuzes die ik gemaakt heb!

Oltjon Muhametaj

Audit

Mijn naam is Oltjon Muhametaj en sinds september 2013 ben ik in dienst bij Deloitte. Vanuit kantoor Den Haag ben ik werkzaam in de service line “Audit Mid Market”. Alhoewel ik pas 9 maanden bij Deloitte werk, ben ik al wat langer bekend met de organisatie. Tijdens mijn derde studiejaar heb ik vier maanden stage gelopen bij Deloitte. Het jaar hierop mocht ik mijn scriptie binnen Deloitte schrijven. Dit betrof een onderzoek voor een klant van Deloitte. Na het behaald te hebben van mijn diploma HBO bedrijfseconomie mocht ik meteen als een échte medewerker aan de slag!

Van student tot starter bij Deloitte – Hét handboek tot het lanceren van jouw Carrière!

  • Marcel Spermon
  • 09 juli 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven