Van part-time student naar full-time consultant

  • Rutger Jansen
  • 27 december 2016

In het voorjaar van 2016 moest ik enkel nog mijn scriptie schrijven voor economics om mijn studentenleven af te ronden. Het jaar ervoor had ik al mijn master financieel recht en alle vakken voor de master economics afgerond. Omdat het einde van mijn studie inzicht kwam, moest ik voor mijzelf gaan bepalen wat ik interessant vond en wat ik zocht in een toekomstig werkgever.

Ik wilde in mijn werk graag de kennis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan in de praktijk kunnen brengen en verder kunnen uitbreiden. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een bijbaan die aansloot bij mijn studie achtergrond. Gezien mijn multidisciplinaire interesse en achtergrond was ik op zoek naar een functie waar ik met zowel rechten als economie in aanraking zou komen. Verder wilde ik graag in een jong team werken. Deloitte paste precies in dit plaatje. Met een enorme veelzijdigheid aan werkzaamheden en een gemiddelde leeftijd van 33 jaar.

Een studiegenoot die op dat moment zijn scriptie aan het schrijven was bij Deloitte wees mij op de mogelijkheid om een werkstudentschap te doen binnen Deloitte. Een parttime functie, perfect geschikt om te combineren met je studie. Binnen Deloitte viel mijn keuze al snel op Governance, Risk and Compliance (GRC). Binnen GRC hebben we opdrachten die zowel een juridisch als een economisch karakter hebben. De multidisciplinariteit van mijn beide studies komt zo perfect terug in mijn werkzaamheden.

Wat me erg goed is bevallen aan het werkstudentschap is dat je vanaf dag 1 gelijk onderdeel bent van het team. Na de landelijke introductiedag in Rotterdam en introductieochtend op je kantoor wordt je aan je buddy voorgesteld. Je buddy stelt je vervolgens aan iedereen in het team voor zodat je een goede start kan maken. Het feit dat je direct in het team wordt opgenomen was goed merkbaar. Iedereen op de afdeling neemt je als werkstudent meteen serieus en vraagt je om mee te helpen met offertes schrijven, evenementen organiseren of te helpen bij andere lopende zaken.

Het voordeel dat je als werkstudent hebt is dat je nog geen uren bij de klant hoeft te maken. Dit stelt je in staat om veel verschillende aspecten van het team in korte tijd te ervaren. Aan de ene kant kan je er voor kiezen veel verschillende dingen op kantoor te doen. Het is echter ook een mogelijkheid om wel naar de klant zelf te gaan. Dit wilde ik zelf graag ervaren en al in de tweede week mocht ik beginnen bij een grote financieel dienstverlener. Ik kreeg een ondersteunende project management rol binnen het team maar door de kleinschaligheid van het project ook direct veel verantwoordelijkheid.

Terugkijkend is mijn werkstudentschap erg leerzaam geweest en was het voor mij de bevestiging dat risk consultancy bij mij past. Het feit dat je in een korte tijd opdrachten bij veel verschillende bedrijven kan doen, maakt consultancy voor mij zo interessant. Deze constant wisselende werkomgeving zorgt ervoor dat je continu wordt uitgedaagd. Werken voor Deloitte biedt je tevens de mogelijkheid om met getalenteerde mensen vanuit allemaal verschillende disciplines te werken.

Voor mij is het de perfecte aanvulling naast mijn studie gebleken. Aan het einde van mijn werkstudentschap is mij een contract aangeboden. Aangezien het werkstudentschap mij goed was bevallen en het team inhoudelijk aansloot bij mijn verwachtingen ben ik sinds 1 september aan de slag gegaan bij Deloitte als consultant. Op deze manier gaf het werkstudentschap mij een vliegende start van mijn carrière en kon ik gelijk vanuit mijn studie aan de slag in een team waar ik iedereen al goed ken. Ik kan iedereen een werkstudentschap bij GRC dus van harte aanbevelen.

Meer weten over het werkstudentschap? Neem dan gerust contact met mij op!

Rutger Jansen

Consultant Governance, Risk & Compliance

Rutger is sinds mei 2016 werkzaam bij Deloitte. Rutger is begonnen als werkstudent binnen het Governance, Risk & Compliance team, daarnaast was hij bezig om zijn MSc Economics af te ronden. Na het succesvol afronden van deze MSc, is Rutger in september gestart als consultant.

Van de overheid naar consultancy

  • Rinske Verheggen
  • 27 december 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven