Van student naar starter: een zachte landing

  • Deloitte Nederland
  • 23 oktober 2020
Deloitte

Deveny en Thijmen zijn op 1 oktober gestart bij Deloitte. Tijdens hun studie hebben ze al kennis kunnen maken met het team door een werkstudentschap en een afstudeerstage te doen bij het Oracle team. Ze spraken elkaar over hun ervaringen tijdens de laatste fase van hun studie.

Jullie kennen elkaar al een beetje van jullie studie Business Information Management in Rotterdam, maar hoe zijn jullie eigenlijk bij Deloitte terecht gekomen?

Thijmen: Ik kwam op de in-house dag terecht omdat ik op zoek was naar een scriptiestage. Het leek mij super interessant om mijn scriptie te schrijven in een omgeving waar de resultaten van mijn onderzoek er echt toe zouden doen. Op deze manier krijg je alvast een kijkje in de keuken en zie je waar het team zich mee bezig houdt terwijl je bezig bent met afstuderen. 

Deveny: Ik vond het moeilijk om de link te leggen tussen wat we in de collegebanken leerden en wat er daadwerkelijk in de praktijk gebeurde. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een werkstudentschap om dit van dichtbij te mogen ervaren.

Het team houdt goed rekening met je en je studie gaat voor. Ik werkte 3 dagen op kantoor en de overige dagen zat ik aan mijn studie.

Als werkstudent krijg je al snel wat mee van de projecten waar het Oracle team zich mee bezig houdt, hoe heb je dat ervaren?

Deveny: Al vanaf het begin werd ik overal bij betrokken en was ik onderdeel van het team. In het project waar ik op zat kon ik het bedrijfsproces van het begin tot het eind goed volgen, wat een duidelijk beeld schepte van de taken van een consultant. Ik merkte dat mijn business/IT achtergrond goed aansloot op de mogelijkheden die Oracle te bieden heeft.

Hoe heeft het team jou kunnen begeleiden in het schrijven van je scriptie?

Thijmen: De scriptiestage was voor mij echt een waardevolle toevoeging. Voor je scriptie is het erg handig om toegang te hebben tot professionals met expertise in het gebied waar jij onderzoek naar doet. Ik kon daarvoor gebruik maken van het Deloitte netwerk, wat die zoektocht een stuk makkelijker heeft gemaakt. Daarnaast kun je voor feedback altijd bij je collega’s terecht; de meeste van hen hebben immers ook ooit een scriptie geschreven en zijn snel bereid je te helpen.

Verder kreeg ik ook echt het gevoel dat je niet zomaar met een project voor de universiteit bezig was, maar dat je ook echt bij het team betrokken werd.

Deveny: Ja zeker waar! Naast het werken hebben we door het jaar heen verschillende events gehad buiten kantoor waar we als team samenkwamen. In februari nog kregen we een tour door het hoofdkantoor van een groot sportmerk waarvoor we een project deden, werkten we aan de strategische doelen van Deloitte en sloten we de dag af met bowlen en drinks.

Thijmen: Ik moet ook zeggen dat ik heel blij was dat dat door corona niet helemaal wegviel, en dat er ondanks dat alles online was ook nog leuke activiteiten werden georganiseerd. Met name Young Oracle was heel fanatiek met het organiseren van online vrijdagmiddagborrels!

Jullie zaten in dezelfde fase tijdens het schrijven van de thesis en het volgen van de laatste vakken. Hoe hebben jullie het kunnen combineren met je studie?

Deveny: Ik moest mijn tijd om sommige momenten wel goed indelen, maar het was goed te doen. Het team houdt goed rekening met je en je studie ging voor. Ik werkte 3 dagen op kantoor en de overige dagen zat ik aan mijn studie. Toen we ineens thuis moesten werken was dat natuurlijk ook een hele verandering, maar ook dat werd goed ondersteund door Deloitte.

Thijmen: Het is natuurlijk ook wel een bijzondere tijd om te beginnen met werken nu het meeste online plaatsvindt, maar ik heb wel het gevoel dat mijn stage die transitie een stuk makkelijker heeft gemaakt omdat je de meeste mensen binnen het team al kent. Ook al is alles virtueel is de drempel erg laag om collega’s om hulp te vragen wat met name in het begin je werk een stuk makkelijker maakt.

Deveny: Inderdaad! Je hebt in de periode voorafgaand je teamgenoten leren kennen en je capaciteiten kunnen laten zien. Dit zorgt voor een makkelijkere overgang omdat je bekend bent met wat er van je verwacht wordt.

Deveny Cheung

Deveny Cheung is in 2020 begonnen als Werkstudent binnen het Oracle team en doorgestroomd als Analyst na het afronden van haar studie. Ze heeft een bachelor in Bedrijfskunde en een master in Business Information Management met als specialisatie Data Science aan de Rotterdam School of Management. Haar ervaring als werkstudent heeft haar geholpen om een duidelijker beeld te geven van het werk als consultant.

Thijmen van der Meulen

Thijmen van der Meulen is Analyst bij het Oracle team van Deloitte. Hij is in 2020 afgestudeerd in Business Information Management bij de Rotterdam School of Management. Tijdens zijn master heeft hij een scriptiestage gedaan bij Deloitte waar hij het gebruik van Artificial Intelligence voor strategische besluitvorming onderzocht. Bij Oracle wordt hij verantwoordelijk voor het implementeren van ERP systemen.

Deloitte Nederland

Coming Out Day: oproep tot dialoog

  • Joris Hoekstra
  • 09 oktober 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven