Van student naar werkstudent

  • Pieter Platteel
  • 29 oktober 2012

“Dit is Pieter, hij doet een master econometrie en houdt dus van telramen en rekenmachines. Daarnaast klust hij twee dagen per week iets met pensioenen als werkstudent bij Deloitte in Rotterdam.” Zo stelde een huisgenoot mij onlangs voor tijdens een kijkavond in mijn studentenhuis in Tilburg. De aankomend student die kwam hospiteren, keek er een beetje moeilijk bij, niet wetende of hij dit alles serieus moest nemen.

Sinds mei werk ik inderdaad twee dagen per week bij Deloitte Pension Advisory, om ervaring op te doen en te zien hoe al die stoffige modellen uit colleges in de praktijk gebruikt worden. Gelukkig is het werken in de pensioenadvisering lang niet zo droog als de colleges over pensioen en voelde ik me meteen op mijn plek. Een groot voordeel hierbij was dat de overgang van student naar 'burger/loonslaaf', verrassend soepel verliep. In je eerste week bij Deloitte is er een speciale introductiedag waarbij je informatie krijgt hoe alles bij Deloitte eraan toegaat en ik leerde mijn collega’s snel kennen tijdens koffiepauzes en tijdens borrels op vrijdagmiddag. Ik werk nu vooral aan pensioenwaarderingen, waarbij ik onder begeleiding van een (senior) consultant berekeningen uitvoer in Excel over de grootte van voorzieningen die bedrijven moeten opnemen in de jaarrekening. Erg leuk en leerzaam, ik gebruik(te) tijdens mijn studie zelden Excel en daar ben ik nu echt handig mee. Daarnaast doe ik veel kennis op over hoe pensioencontracten eruit zien en wat de grondslagen zijn van ons veel geprezen pensioensysteem, dat momenteel in zwaar weer verkeert.

Gelukkig kwam ik net op tijd in dienst bij Deloitte om de Intern Talent Day mee te pakken, een jaarlijks evenement speciaal voor alle werkstudenten en stagiaires van Deloitte. Ook was er een summerparty op een chique locatie op de Dam in Amsterdam en liggen wederom de plannen klaar om een lang weekend te gaan skiën met de afdeling in maart. Ondanks alle leuke uitjes vind ik het leukste aan het werk de sfeer op de afdeling, die van tijd tot tijd weinig afwijkt van de universiteitsbibliotheek tijdens tentamentijd. Keihard knallen als het moet, bijvoorbeeld in het accountingseizoen van oktober tot en met maart, maar meer tijd voor ontspanning als het kan.

Al met al was de introductie van mijn huisgenoot niet eens zo’n slechte. Ok, ik houd meer van zeilen en koken dan van telramen en rekenmachines, maar ik hoop in de zomer van 2013 mijn master in Tilburg af te ronden en werk met veel plezier nu en allicht ook in de toekomst bij Pension Advisory in Rotterdam.

Pieter Platteel

Werkstudent - FAS, Pension Advisory

Pieter Platteel, 23 jaar, 2 dagen per week werkstudent bij Pension Advisory, student master QF/AS in Tilburg, Masterchef in spé, zeiler.

How it all started

  • Sjuul Baltussen
  • 26 oktober 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven