Van student tot starter bij Deloitte – Hét handboek tot het lanceren van jouw Carrière!

  • Marcel Spermon
  • 09 juli 2014

Beste lezer, als je nieuwsgierig bent naar hoe ik bij Deloitte terecht ben gekomen, welke afwegingen ik heb gemaakt en welke tips ik jou wellicht mee kan geven; lees dan vooral verder!

Na het afronden van mijn Bachelor Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ben ik aan dezelfde universiteit met de opleiding Accounting & Auditing begonnen. Al snel wist ik voor mezelf dat ik bij een accountantskantoor wilde werken. De grote vraag was alleen: welke?

Al vroeg in het studiejaar bieden studieverenigingen, in samenwerking met de verschillende accountantskantoren, de mogelijkheid om deel te nemen aan de Inhousedagen. Deze dagen geven je de mogelijkheid om op kleine schaal te zien wat het accountancy vak inhoudt, maar wellicht nog veel belangrijker, de mogelijkheid om de sfeer op het desbetreffende accountantskantoor te proeven! Na het deelnemen aan meerdere Inhousedagen van verschillende kantoren, wist ik het voor mijzelf zeker: van Deloitte wilde ik graag meer ‘proeven’! Tijdens de Inhousedag van Deloitte vertelde Merette Schuurman (recruiter) mij dat Deloitte een Business Course organiseerde naar Milaan. Aan deze Business Course konden 16 studenten verspreid over heel Nederland deelnemen en dit vormde de perfecte mogelijkheid om meer te weten te komen over Deloitte. 

Op 10 oktober 2013 kreeg ik goed nieuws: ik mocht mee! Tijdens de 4-daagse Business Course werd er in vier teams hard gewerkt aan een interessante en interactieve business case. Voor ieder persoon was er ruimte om actief bij te dragen aan de case en om als team een mooi eindresultaat neer te zetten. Ieder team stond onder begeleiding van een collega van Deloitte waardoor je gemakkelijk toegang had tot relevante praktijkervaringen om te gebruiken tijdens het uitwerken van de business case. Na een aantal ochtenden en middagen als team hard gewerkt te hebben aan de case, was het tijd voor de eindpresentaties om aan elkaar te laten zien wat je als team in een aantal dagen kunt bereiken. De presentaties waren allen op hun eigen manier goed en de feedback, gegeven door mensen uit de praktijk, erg nuttig. De scherpe lezer onder ons denkt nu: en de avonden dan? Juist, de avonden! Naast het intensieve case-programma was er ook een uitstekend sociaal programma. Het sociale programma geeft je goed de gelegenheid om kennis te maken met eventuele toekomstige collega’s en om te voelen hoe de sfeer bij Deloitte is. Omdat er vanuit Deloitte van praktisch alle niveaus wel iemand meegaat (van beginner tot partner) kun je jouw vragen over Deloitte en het accountancy vak altijd wel bij iemand kwijt. Met andere woorden: de Business Course is de ideale gelegenheid om erachter te komen of Deloitte en jij een match zijn.

De Business Course heeft mij geholpen in het maken van mijn beslissing om te willen werken voor Deloitte. En geloof me, als ik zeg dat enthousiasme en een proactieve houding niet onopgemerkt blijven bij het team van Deloitte: een dag na het terugkomen van de Business Course kreeg ik te horen dat Deloitte mij graag wilde hebben om het Audit team te komen versterken. Het goede gevoel en de klik waren dus wederzijds.
 

Deloitte biedt je tevens, ook als je niet deelneemt aan de Business Course, de mogelijkheid om een scriptiestage te lopen. Stage lopen op een afdeling waar je graag wilt starten na je studie biedt je de kans om collega’s te leren kennen, praktijkervaring op te doen door mee te lopen bij de klant en om de studie-naar-werken overgang soepel te laten verlopen. 

Kort samengevat, begin op tijd met oriënteren. Inhousedagen, Business Courses en stages bieden je de ideale mogelijkheid om al in een vroeg stadium gericht te zoeken naar de ideale werkgever. Wees kritisch en kijk waar je jezelf het meeste thuis voelt. Rest mij nog je te bedanken voor het lezen van mijn ervaring en als je een student bent; succes met het kiezen van een werkgever. Hopelijk kom je snel het (Audit) team van Deloitte versterken en worden wij collega’s!


Schroom niet om contact op te nemen met een recruiter voor de diverse mogelijkheden omtrent het lanceren van jouw carrière bij Deloitte.

Tot snel!  Marcel

 

Marcel Spermon

Core Audit – Staff (vanaf sept 2014)

Mijn naam is Marcel Spermon, 22 jaar en woonachtig in Rotterdam. Na het afronden van mijn Bachelor Economie aan de Erasmus Universiteit ben ik daar tevens begonnen aan de Master Accounting & Auditing. Vanaf september 2014 zal ik starten in de rol van Staff bij de Core Audit afdeling in Rotterdam en begin ik tegelijkertijd met mijn Post-Master aan de Nyenrode Business Universiteit.

Kijkje in de keuken bij gemeenten door het hele land

  • Isabelle van den Bouwhuijsen
  • 07 juli 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven