Van studeren in Nijmegen naar studeren in Florida

  • Wouter van den Elzen
  • 13 oktober 2015

Florida, here I come

Na een scriptiestage bij Deloitte was het zover! Maandag 2 september 2013 was mijn eerste officiële werkdag. Voor een groot deel van mijn mede starters begon de eerste studiedag diezelfde week al. Collega’s die hun post master opleiding tot register accountant (RA) volgen in allerlei steden, zoals Groningen, Amsterdam en Rotterdam. Ik moest echter nog wachten tot half oktober en ging meteen twee weken naar Maastricht toe en in december volgde twee weken in Florida.

Via mijn studie in Nijmegen kwam ik in aanraking met de International Executive Master of Auditing (IEMA) en was direct enthousiast! Maar wat houdt de IEMA nu precies in? Het is een samenwerking tussen de Vrije Universiteit Amsterdam, Maastricht University en University of Florida.  Er worden in twee jaar tijd, zes modules gegeven die ieder twee weken duren. Deze modules zijn verdeeld over de verschillende locaties. Gedurende deze twee weken verblijf je ook op die locatie, een van de leukste ervaringen was in Florida. We waren daar in december, wat betekende dat het daar nog steeds erg lekker weer is. De avonden en weekenden hebben we dan ook gebruikt om te genieten van het mooie weer.

De studie had voor mij veel aansprekende zaken onder andere volledig Engelstalig, kleine groep, betrokken docenten en twee weekse modules. De kleine groep is iets wat mij persoonlijk erg aanspreekt, er is veel aandacht voor de individu en iedereen wordt actief betrokken bij de colleges. Daarnaast spreken de twee weekse modules mij ook erg aan omdat dit mij de mogelijkheid geeft om me volledig op werk te richten buiten de modules om en me helemaal te focussen op studie wanneer ik in Maastricht, Florida of Amsterdam ben! De landelijke tentamens volg je samen met je andere collega’s, alleen zijn deze dan vertaald in het Engels. Ten slotte, biedt de studie ook de mogelijkheid om naast een Nederlandse kwalificatie (RA), verder te studeren voor een andere kwalificaties zoals bijvoorbeeld in Engeland (ACA).

De studie zit er voor mij al weer bijna op en in december is de uitreiking van mijn (theoretische) RA diploma. Ik kijk terug op twee mooie jaren studeren waar ik veel kennis op heb gedaan, die ik nu kan toepassen in de praktijk.

Wil je meer informatie hierover, dan kun je altijd contact opnemen met de recruiter, of mij direct benaderen via mijn LinkedIn of email (wvandenelzen@deloitte.nl

Wouter van den Elzen

Senior Staff-TMT

Werkzaam bij Core Audit Amsterdam sinds september 2013 | Studie Accounting en Control gevolgd aan de Radboud Universiteit Nijmegen | Sinds september 2013 de studie International Executive Master of Auditing (IEMA) | Houdt van handbal, fitness en reizen |

Een beroep vol uitdagingen

  • Anouk de Koning
  • 08 oktober 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven