Van verbazing in verbazing vallen

  • Laurens Wijtvliet
  • 12 april 2012

Fresh out of college…

Als recent afgestudeerde zet je de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Vol goede moed ga je aan de slag bij Deloitte. Natuurlijk is het erg wennen om ineens vroeg op te moeten staan en om een vrij gestructureerd bestaan te leiden. Bij werken komt immers een hoop kijken: plannen, klantencontact, vakinhoudelijke kennis en niet te vergeten communicatieve en commerciële vaardigheden. Al snel merk je dan ook dat de kennis die jou op de universiteit is bijgebracht slechts het topje van de ijsberg, die carrière heet, beslaat. Het echte werk begint pas ná het afstuderen.

New Hire Week
De overgang van de collegeweek naar de werkvloer is dan ook erg wennen. Gelukkig is Deloitte een echte mensenorganisatie waar zowel inhoud als commercie een rol speelt. Als nieuwe medewerker worden jou ontzettend veel mogelijkheden geboden om jezelf te ontwikkelen. Zo word je vrij snel na indiensttreding uitgenodigd voor de New Hire Week. Tijdens deze intensieve week verblijf je met zo’n twintig collega-analysts op een geheime locatie in het buitenland. Gedurende vijf dagen word je uitgedaagd om het beste van jezelf te laten zien en jezelf beter te leren kennen. De ervaringen volgen elkaar hierbij in een hoog tempo op en je zult er achter komen dat je veel meer kan dan je zelf denkt.
De New Hire Week beleef je natuurlijk niet alleen, maar vooral in teamverband. In een team zul je een aantal opdrachten volbrengen, die variëren van presenteren tot navigeren. Hierbij zal vrijwel constant terugkoppeling plaatsvinden, zodat je hetgeen je geleerd hebt in het vervolg direct in de praktijk kunt brengen.

Terugblik
Graag zou ik jullie in meer onomwonden termen bewoordingen vertellen over mijn belevingen tijdens de New Hire Week. Hoe nieuwsgierig jullie hier ook naar zijn, het zou onbehoorlijk zijn om het verassingselement nu al weg te nemen. De New Hire Week moet je namelijk zelf beleven. Wel kan ik jullie vertellen dat de week voor mij bijzonder nuttig was. Met name de vele presentatietrainingen hebben direct hun vruchten afgeworpen, bijvoorbeeld tijdens colleges op de universiteit, en ook de sessie time management waren voor mij een eyeopener. De deadline voor mijn blog is namelijk pas drie weken geleden verstreken…
 

Laurens Wijtvliet

Analyst

Laurens Wijtvliet studeerde fiscale economie aan Tiburg University. Na zijn afstuderen (cum laude) trad hij in dienst bij het Wetenschappelijk Bureau van Deloitte Belastingadviseurs. Daarnaast is hij als docent en onderzoeker verbonden aan het Fiscaal Instituut Tilburg en de CentER Graduate School. Zijn onderzoeksterrein beslaat met name de economische aspecten van belastingheffing.

Deloitters langs de meetlat

  • Deloitte Nederland
  • 10 april 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven