Vandaag de laatste kans om je in te schrijven voor dé HBO business course van Nederland

  • Geert-Jan Ottenheym
  • 08 oktober 2012

Terug van een super vakantie in Frankrijk. Daar heerlijk uitgerust aan het zwembad in een huisje aan de Cote d’Azur! Ik ben dan ook weer helemaal opgeladen om aan de slag te gaan met het komende controlejaar. Het is weer even de teugels aanhalen bij de verschillende cliënten en de controleteams na het afwerken van alle ongelezen e-mails. Verder vol aan de slag met het uitwerken van de vraagstukken ten behoeve van de business course in Den Haag/ Scheveningen. We hebben een paar leuke en interessante onderwerpen kunnen selecteren op de verschillende vakgebieden binnen de controle en samenstelpraktijk.

Zelf ben ik werkzaam bij de Core Audit afdeling van Deloitte. Dit is de afdeling die grote nationale/ beursgenoteerde Nederlandse bedrijven controleert of een Nederlandse dochter van een buitenlands (beursgenoteerd) moederbedrijf. In Nederland zit deze afdeling in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. De dynamiek van de internationale opdrachten, de actualiteit en internationale (verslaggevings-)regels spreken me hier nog steeds erg in aan. Zo ben ik bijvoorbeeld laatst bij een controle cliënt van me betrokken geweest bij een overname traject. Een Nederlands kledingmerk met wereldwijde distributie dat werd overgenomen door een Amerikaanse private Equity partij. Samen met de klant zijn we in detail nagegaan, wat het effect was op de jaarrekening. Enerzijds door de identificatie van immateriële vaste activa (merknaam ed) en goodwil, anderzijds door de conversie van Nederlandse richtlijnen naar IFRS. Een intensief, maar leerzaam project!

Tijdens de Deloitte Accountancy Experience krijg je, in wat beperktere mate, ook een opdracht die bij mijn werkzaamheden bij Core Audit aansluit. Naast het vakinhoudelijke onderdeel van het DAE programma, is er natuurlijk ook veel aandacht voor het avondprogramma. Deloitte is een uitstekende werkgever en leerschool als je financieel deskundig wilt worden, maar we doen het werk allemaal in teamverband. Daarom zijn de mensen en is teaming zeer belangrijk binnen de firma. Zonder een tipje van de sluier te lichten kan ik zeggen dat het dan ook een mooi programma wordt met genoeg momenten om elkaar en de (horeca) omgeving te leren kennen!

Schrijf je daarom in voor dé HBO business course van Nederland. Hier leer je wat Deloitte doet en wie we zijn. Is het jouw eerste stap in jouw carrière als finance professional?

 

Geert-Jan Ottenheym

Manager

Sinds 2005 ben ik werkzaam op de internationale audit praktijk van Deloitte in Rotterdam. Sinds 2010 als manager. De opdrachten variëren onderdelen van Amerikaanse of Europese beursgenoteerde bedrijven rapporterend onder US GAAP of IFRS. Dan wel Nederlandse beursgenoteerde of andere grote ondernemingen rapporterend onder IFRS of Dutch GAAP. Het merendeel van mijn portefeuille bestaat uit consumer business klanten (fashion retail), maar ik bedien ook een aantal klanten in de Energie sector en financiële instellingen.

Promotieonderzoek en Consulting

  • Rick Aalbers
  • 04 oktober 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven