Vanuit de studie aan de slag bij het ziekenhuis en de bank...

  • Joëlle van den Brand
  • 05 juli 2013

Na in juli 2012 mijn master Econometrics & Operations Research (Econometrie) behaald te hebben aan Maastricht University, besloot ik om te solliciteren bij Deloitte Consulting. Ik combineerde mijn studie met verschillende nevenfuncties, zoals plaatsnemen in besturen en het oprichten van een consultancybureau met studenten. Ik was er snel achter dat de combinatie van analytisch bezig zijn en het samenwerken in teamverband mij aansprak en ik hoopte dit te kunnen vinden in mijn toekomstige baan. Consulting sloot ideaal aan bij deze wens, waarbij de keuze voor Deloitte snel was gemaakt op basis van de professionele uitstraling, uitdagende opdrachten, de verscheidenheid aan sectoren waarin Deloitte actief is en de open cultuur.

Binnen de overkoepelende afdeling Strategy & Operations ben ik in oktober 2012 begonnen bij de afdeling Operations Excellence, wat zich richt zich op het adviseren, analyseren en daadwerkelijk realiseren van verbeteringen en besparingen bij de klant. Sinds mijn start bij Deloitte Consulting heb ik kennis gemaakt met twee industrieën: de gezondheidszorg en de financiële dienstverlening. De eerste twee weken werden besteed aan introductie; introductiedag bij Deloitte, introductie bij Deloitte Consulting en kennismaken met collega’s, waarbij de behulpzaamheid van collega’s mij positief verraste.

Projecten
Na twee weken startte ik bij een project in een Nederlands ziekenhuis. Met een team van zeven collega’s, ook uit andere afdelingen, hebben wij vier maanden lang kostenreductie mogelijkheden onderzocht. Deze analyses werden aangevuld met interviews met artsen, afdelingshoofden en verpleegkundigen. Onze resultaten presenteerden wij in werksessies met specialisten van het ziekenhuis en op basis van deze sessies gaven wij advies aan de Raad van Bestuur. Ik vond het ontzettend leuken uitdagend om met een objectieve bril besparingspotentieel te identificeren en kwantificeren, maar tegelijkertijd de kwaliteit van zorg niet uit het oog te verliezen.

Mijn tweede project voer ik uit bij een grote Nederlandse bank. Door afnemend vertrouwen in financiële dienstverleners doen banken hun best om het vertrouwen van de klant terug te winnen. Zo verleggen banken hun focus van verkopen en aantrekken van nieuwe klanten, naar het onderhouden van een goede relatie met bestaande klanten. Deze bank is een programma gestart dat zich richt op het benaderen van klanten die bijvoorbeeld door de recessie in betalingsproblemen komen. Wij adviseren de bank bij het opzetten van dit traject. Het mooie aan dit project is dat het top prioriteit heeft bij de bank en dat het volop in de actualiteit is.

Naast het werk
Naast de projecten wordt er veel aandacht besteed aan sociale activiteiten. Zo ben ik sinds mijn start mee geweest op een wintersport met 230 man, zijn we een weekend wegeweest met de afdeling, hebben we een kerstborrel, Nieuwjaars borrel en een groot Consulting feest gehad. Daarnaast hebben we vrijdagmiddagborrels en activiteiten van Young Deloitte. Verder zijn er genoeg kansen om je verder te ontwikkelen, door deel te nemen aan interne Deloitte activiteiten. Zo organiseer ik een event voor de Strategy & Operations Community
dat over een aantal maanden plaatsvindt en help ik mee aan het organiseren van leuke teamactiviteiten binnen mijn afdeling.

Deloitte is een grote organisatie, waar de uitdaging niet is om een leuke uitdaging te vinden, maar juist om een keuze te maken. Verder zijn de informele sfeer en de jonge ambitieuze collega’s voor mij de reden dat Deloitte de juiste keuze is geweest!

Joëlle van den Brand

Business Analyst - Strategy & Operations

Na mijn studie Econometrie te hebben afgerond in Maastricht ben ik begonnen als consultant bij Deloitte binnen Strategy & Operations. Ik woon sinds een aantal maanden in Amsterdam en houd me naast de projecten en evenementen bij Deloitte bezig met tennis, hardlopen en het verkennen van de stad met vrienden.

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan…

  • Annelies Heinen
  • 03 juli 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven