Twintig Deloitters gaan uitdaging aan in Vasaloppet

  • Deloitte Nederland
  • 20 mei 2019
Deloitte

In ijzige omstandigheden meedoen aan de langste langlauf-wedstrijd ter wereld: de Vasaloppet. Twintig Deloitters deden het. Het bleek een van de zwaarste edities van de afgelopen veertig jaar.

90 kilometer afleggen op de lange latten in extreme weersomstandigheden. Achttien Deloitters behaalden de finish binnen de tijd. Arjen Martens, Data Management Consultant, behaalde een toptijd en was de snelste man van Deloitte door binnen 7 uur, 37 minuten en 13 seconden de finish te bereiken. Esther de Zeeuw was onze snelste vrouw. Zij bereikte de eindstreep binnen een knappe 10 uur, 16 minuten en 25 seconden.

Sportvirus

Arjen is 27 jaar, woont in Utrecht en focust zich op Master Data Management projecten. Hierbij doet hij met name (langere) technologie implementaties: “Ik heb het sportvirus al op jonge leeftijd te pakken gehad en deed tot en met mijn 19e aan wielrennen. Ik reed wedstrijden door heel Europa, alleen vanwege mijn studie heb ik het topsporten helaas op een lager pitje moeten zetten. Uiteindelijk ben ik via mijn studie in Noorwegen (Trondheim) beland, en daar is de interesse voor het langlaufen ontstaan.”

Arjen Martens was in Vasaloppet de snelste Deloitter.

Voor Arjen is het de tweede keer dat hij aan de Vasaloppet meedeed: “Waar ik vorig jaar nog met de ambitie was gestart om de finish te bereiken, had ik mezelf dit jaar meer druk opgelegd om een snelle tijd neer te zetten. Uiteindelijk was het vanwege de zware omstandigheden, veel sneeuw en wind, niet mogelijk om mijn oorspronkelijke doel te behalen. Het werd dan ook snel een mentale strijd om mezelf toch iedere keer weer op te laden om te versnellen en het bijna onmogelijke te doen: mensen inhalen op het besneeuwde parcours. Waar ik direct na de finish eerst teleurgesteld was, was ik daarna wel heel trots op mijn prestatie omdat ik relatief gezien een hele goede tijd had gelopen. Het smaakt zeker weer naar meer om opnieuw bij te leren en mijn grenzen proberen te verleggen!

Het meedoen aan de Vasaloppet in het algemeen is een unieke ervaring. De Vasaloppet is een waar volksfeest in Zweden en is dan ook de hele dag live te volgen op tv. Het valt enigszins te vergelijken met wat de Elfstedentocht voor Nederlanders is. Zo word je samen met 15 duizend andere langlaufers een klein beetje onderdeel van de Zweedse cultuur, wat hartstikke gaaf is.”

Deloitte FIT

Niels Koekkoek, Senior Manager en Programmamanager Deloitte FIT, begeleidde de groep Deloitters. Zelf deed hij mee aan de nachteditie van de Vasaloppet genaamd de Nattvasan. Hij is daarmee nu de eerste Nederlander die in alle drie edities van de Nattvasan is gefinisht.

Niels Koekkoek (helemaal links) met twee Deloitte collega's die aan de Vasaloppet deelnamen.

Deelname aan de Vasaloppet wordt gefaciliteerd door Deloitte FIT. Hieronder vallen activiteiten die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Niels: “We willen collega’s op positieve en vitale manier met elkaar verbinden. Working As One; Winning As One dus. We proberen onze collega’s te ‘prikkelen’ om te (blijven) bewegen, gezond te eten en ook mentaal FIT te blijven. Alle facetten komen aan bod en vaak worden Olympische Sporters ingezet om als inspiratie of in aanloop naar een event toe om mee te trainen."

Niels is ook initiator van Deloitte Reaching Peaks, onderdeel van het Deloitte FIT programma: "Dit zijn trajecten waarbij we deelnemers begeleiden in de voorbereidingen (fysiek, mentaal, medisch, materiaal et cetera) op een challenge, zoals het beklimmen van een bergtop of deelname aan de Vasaloppet."

Arjen vindt het fantastisch dat hij via Deloitte de mogelijkheid kreeg om het langlaufen te kunnen leren: “Ik denk dat het Deloitte FIT programma, door middel van alle verschillende activiteiten die het organiseert, iedere Deloitter kan faciliteren om te bereiken wat zij niet als mogelijk achten. Dit kan zowel een zware, sportieve uitdaging zijn, maar ook een meer dagelijkse uitdaging als gezonder leven. Tijdens de voorbereiding en het volbrengen van een challenge als de Vasaloppet of Reaching Peaks leer je jezelf zowel mentaal als fysiek beter kennen, wat zowel professioneel als privé zeer waardevol is. Tot slot is het ook gewoon een hele leuke manier om collega’s vanuit verschillende functies en kantoren te leren kennen.”

Beeldmateriaal: Emile Vrolijk

Deloitte Nederland

Waarom Strategy Analytics? 6 vragen aan Joanne Lijbers

  • Joanne Lijbers
  • 09 mei 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven