'Verantwoordelijkheid vanaf het eerste moment!'

  • Thomas de Bruijn
  • 13 december 2013

Ik heb een bachelor International Business Administration aan de Erasmus Universiteit gevolgd en in 2011 mijn master in Strategic Management behaald. Op dit moment werk ik binnen Deloitte als consultant bij Transaction Services, dat valt onder onze Financial Advisory Services tak. Ik ben dus werkzaam in de wereld van Mergers & Acquisitions. In plaats van een corporate finance adviseur, die een centrale rol heeft bij fusies en overnames in het coördineren en begeleiden van totale proces, is het werk bij Transaction Services veel specifieker; namelijk het uitvoeren van een due dilligence, ofwel een boekenonderzoek.

Verantwoordelijkheid
Vanaf het eerste moment bij Deloitte kreeg ik direct veel verantwoordelijkheid. Ik merkte dat vooral aan hoe collega’s zich naar mij opstelden: ik werd snel bij discussies betrokken en er werd daadwerkelijk ook naar mijn input geluisterd. Het is niet zo dat de consultant op het projectteam het werk van een business analyst alleen maar aan het controleren is. Vanaf het begin wordt er gelijk veel verwacht van je en moet je zelfstandig kunnen werken. Ik vind dat goed, daar leer je namelijk wel het meest van!

Ontwikkeling
De dagelijkse praktijk is dat je vrij zelfstandig je werkzaamheden kan doen en dat je output vervolgens door iemand anders in het team gereviewd wordt. Hierdoor krijg je direct feedback op je werkzaamheden en daar leer je dan weer van. Je ontwikkeling gaat daardoor veel sneller waardoor je meer ervaring opdoet. Tevens is er een goede sfeer binnen onze afdeling. Ik denk dat dit zeker belangrijk is want om goed te kunnen presteren moet je het ook naar je zin hebben. Ik heb ook wel eens een domme vraag gesteld of een verkeerde conclusie getrokken. Nee, dat heeft geen schadelijke gevolgen gehad, ik kon het vrijwel direct herstellen.

Financiële kennis
Ik ben in twee jaar van business analyst naar consultant doorgegroeid. Ik heb dan ook heel veel geleerd, vooral op financieel gebied. Ik heb misschien niet de meest voor de hand liggende master gedaan. De meeste collega’s van mij hebben een Finance master en ik Strategic Management. In het begin had ik een kleine achterstand maar die werk je eigenlijk al heel snel weg.

Toekomst
Waar ik mezelf over twee jaar zie? Mijn doel is dat als ik over twee jaar terug kijk, ik kan concluderen dat ik dezelfde groei en ontwikkeling heb doorgemaakt als de afgelopen twee jaar. Ik heb veel verschillende bedrijven gezien, van een klein distributie bedrijfje tot beursgenoteerde partijen. Daardoor heb ik echt heel veel geleerd de afgelopen twee jaar en die lijn zou ik graag doorzetten. 

Thomas de Bruijn

Business Analyst

Thomas de Bruijn is woonachtig in Rotterdam. In september 2011 is hij afgestudeerd aan de EUR en na een stage van 3 maanden bij Corporate Finance werkt hij sinds 1 december 2011 bij Transaction Services in Amsterdam als Business Analyst.

'Het begin van een mooie en leerzame ervaring'

  • Veerle van Iersel & Maxime Trinthamer
  • 11 december 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven