Via Twitter van Groningen naar TEDx in Amsterdam!

  • Wouter Zijlstra
  • 14 november 2013

Via Twitter kwam ik een actie tegen van Deloitte, waarbij je kaartjes kon winnen voor een exclusieve viewing van TEDxAmsterdam in het Rijksmuseum. Hiervoor moest je kort je motivatie toelichten. Aangezien mijn collega en ik helaas niet aanwezig konden zijn bij TEDxGroningen, leek ons TEDxAmsterdam natuurlijk geweldig. Ik heb snel gereageerd met mijn motivatie en wat bleek: Gewonnen!

We gingen vanuit Groningen met de trein naar Amsterdam. Aangekomen bij het Rijksmuseum, kon het genieten beginnen. Met een prachtige lezing van fotograaf Jimmy Nelson ging het evenement van start.

Mr. Nelson fotografeert uitstervende culturen en probeert deze op een zo trots mogelijke manier vast te leggen. In erbarmelijke omstandigheden (bijvoorbeeld bij -40 graden) zoekt hij de mensen op en probeert met ze te communiceren. Niet met een tolk of een woordenboek; nee, deze dialecten zijn dusdanig exotisch dat niemand ze meer spreekt. Nelson communiceert met gevoel, met empathie, met aanbidding voor deze mensen. Hij zet de cultuur op een voetstuk en fotografeert de mensen met al hun trots. Het resultaat? Prachtige foto’s met nog mooiere verhalen.

Hierna volgde de lezing van Peter Ngatia Nguura en hij gaf de zaal een belangrijke les mee: Communiceer mét anderen, niet náár anderen. Afrika is er klaar voor: ‘Let’s do business, business business!’

Spreker Bas van Abel sloot deze viewing af met een interessante pitch over een freetrade smartphone. Waarom gooien we onze telefoon weg na twee jaar? Waarom kunnen we de telefoon niet zelf open maken om te kijken wat er in zit? Bas van Abel biedt ons een alternatief, een groene smartphone – zo je wil.

Dit leuke evenement, uiterst goed verzorgd met lunch, hapjes, drankjes en geïntrigeerde mensen was een groot succes. Tot volgend jaar?

Wouter Zijlstra

Student

Kaartwinnaar TEDxAmsterdam viewings.

Een gemiddelde dag als Staff

  • Paul Hagen
  • 11 november 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven