Vliegende start

  • Erwin Engels
  • 17 februari 2014

De eerste ochtend op kantoor, ik heb net de dag ervoor de enerverende landelijke introductiedag voor new hires gehad en nu de introductie op het eigen kantoor. Via mijn aangewezen buddy heb ik al direct vernomen dat ik na de introductie een tweetal collega’s even moet benaderen omdat ik direct aan de slag kan voor twee verschillende opdrachten. Nog diezelfde middag zit ik in de auto richting een ander kantoor om mijzelf daar voor te stellen aan het managementteam van een andere service line binnen Deloitte. Samen kijken we die middag hoe ik een projectteam enkele dagen per week kan ondersteunen voor het komende halfjaar.

De volgende dagen sta ik op de Maasvlakte mijn ogen uit te kijken naar alle containerschepen en de logistieke arbeid die gaande is. In verschillende loodsen met de grootte van enkele voetbalvelden moeten er inventory counts worden verricht samen met collega’s. Ook help ik aan het eind van de eerste week enkele collega’s nog met een kleine opdracht en regel ik de nodige administratieve zaken.

Vanaf dan gaat het hard. Vijf verschillende audit opdrachten bij zeer uiteenlopende klanten, de wekelijkse ondersteuning van het projectteam, een strategische risicoanalyse en een interne detachering naar de Financial Audit collega’s verder ben ik waar ik nu ben. In een korte tijd heb ik een grote variatie aan opdrachten mogen meemaken en dan heb ik nog lang niet alles gezien wat er binnen Audit en Risk Services wordt gedaan.

En dan ben ik de new hires week in Praag nog helemaal vergeten! Dit is een erg leuke en intensieve week met collega’s vanuit zowel Deloitte Nederland als andere Europese Deloitte member firms, waarin er een 5 dagen lange cursus wordt gegeven die inzicht geeft in de werkzaamheden die worden verricht binnen Risk Services. Er wordt geleerd hoe de verschillende onderdelen binnen Risk Services met elkaar samenhangen en er wordt een multidisciplinaire opdracht gesimuleerd. Uiteraard is er naast al dat cursusmateriaal genoeg tijd om de collega’s te leren kennen en elke avond een ander gedeelte van de stad te verkennen.

Het gaat inmiddels dus hard, heel hard. De uitdaging is groot en de voldoening nog groter. De komende tijd staan er nog meer verschillende opdrachten gepland. Daarnaast start ik waarschijnlijk al binnen afzienbare tijd met mijn RO opleiding. Ik zeg; laat maar komen. Hoelang ben ik onderweg? Nog geen half jaar.

Erwin Engels

Audit - Risk Services

Ik ben geboren en getogen in Nieuwegein (Ut). Na mijn VWO heb ik bewust gekozen om een HBO studie Management, Economie en Recht te volgen in Utrecht. Daarna heb ik ook de master Bedrijfskunde gedaan aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Vervolgens heb ik een jaar gewerkt op de afdeling Projectmanagement bij de Rabobank Rotterdam en heb ik samen met mijn vriendin een huis gekocht midden in het centrum van Rotterdam. In verband met het gebrek aan mogelijkheden bij de Rabobank ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en deze heb ik nu gevonden bij Deloitte Risk Services.

Het belang van goede teamspirit?

  • Perry Lemmens
  • 13 februari 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven