Voor je plezier in een hamsterrad?

  • Bob Kars
  • 14 september 2011
Een greep uit het scala aan vragen in mijn omgeving: ‘Wheel of Energy’? Wat moet ik me daarbij voorstellen?” “Waar staat dat ding dan? Wanneer is het? Welk doel dient deze actie?”
En een interessante vraag, die ik niet zo maar kon beantwoorden: “Gebeurt er nog wat met alle energie die er wordt opgewekt tijdens het hardlopen?”
 
Ondanks dat de ‘Wheel of Energy’ op de startdag van het evenement ‘Weekend of Energy’ er al 365 dagen staat, is er nog heel veel onbekendheid over het project. De actie is een initiatief van Stichting Marathon365 en wil bijdragen aan een wereld waarin de ziekte kanker niet langer levensbedreigend is. Ook is het de bedoeling dat er internationaal welzijnsverbetering komt voor medemensen die lijden aan deze ziekte, zodat de gehele levenskwaliteit ook in die zware periodes verhoogd wordt.
 
Deelnemers dragen zelf € 25 bij en de vele sponsoren zorgen ervoor dat we ons niet voor niets als een stel hamsters in een reuzenrad in het zweet werken. Niet alleen persoonlijk gezond blijven, ook een bijdrage leveren aan de gezondheid van anderen. Samen met collega’s maatschappelijk verantwoord!
Nu ben ik zelf een echte mooi-weer-loper en tref ik het niet zo de laatste weken. Toch maar de hardloopschoenen aangetrokken, dan valt het altijd tegen hoe snel de conditie achteruit gaat! Vijf kilometer is nooit een probleem, acht gaat ook nog maar vanaf negen valt het me zwaar. Nog lang niet de snelheid die ik wil lopen: met net minder dan 55 minuten op 9 kilometer zit ik onder de 10 km per uur. Oef! Ik heb me opgegeven voor een uur lang in het hamsterrad, met een snelheid van 12 km per uur. Dat wordt de komende dagen dus flink de beuk erin!
 
Groot voordeel: ik heb de Dam-tot-Dam nog op 18 september, waar ik met meer dan 200 collega’s kan testen of ik voldoende voorbereid ben voor dit event. Als ik 10 mijl (16,2 kilometer) zonder al te veel problemen doorkom, moet het ook lukken om  op een soort van lopende band het tempo erin te houden.
De eerste berichten van collega’s verschijnen al op Yammer en als de organisatie lekker loopt, zijn de startnummers inmiddels verstuurd. Samen sporten schept een band, zeker met zo’n grote hoeveelheid collega’s. Veel succes en tot zondag!
 
Overigens heb ik nooit genoeg sponsors. Mocht je nog willen sponsoren, laat het me weten op bkars@deloitte.nl. Tegelijk ook een oproep of collegae die meelopen en in omgeving Dordrecht / Rotterdam gezamenlijk willen trainen. Geef me een seintje, gezellig! Tot slot dank aan Anne Aantjes die deelname van Deloitte aan dit evenement coördineert en tot nu toe zeer strak alle communicatie regelt.
Mijn ervaringen volgen in een volgende blog.
 

Foto van http://wheelofenergy.org copyright M-Xposure Marc Vreenegoor 

Bob Kars

Business Analyst

Bob is lange afstandsloper en werkzaam bij Deloitte (Utrecht) in het Innovation Team.

Social media als voorwaarde voor consultants voor optimaal netwerken

  • Nadine ’t Zand
  • 13 september 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven