Voor mijn familie in India zit ik nog in de kast

  • Deloitte Nederland
  • 20 juli 2020
Deloitte

Het is tijd om op te komen voor inclusie. Om de wereld te laten zien dat we elkaar aanvullen door anders te zijn. Samen zijn we sterker en beter. We kunnen veel van elkaar leren. Vandaar dat vijf Deloitte-collega’s hun ervaringen delen over ‘Diversity & Inclusion’. Aditya Srivastava (26), SAP Finance consultant bij Deloitte Consulting, vertelt over het belang van acceptatie en inclusie. 

“Toen ik twee jaar geleden naar Nederland verhuisde, zat ik nog in de kast. Mijn vorige werkgever was een groot, internationaal modebedrijf. Veel van mijn collega’s daar maakten onderdeel uit van de LGBT+-gemeenschap en waren open over hun seksualiteit. Een veilige omgeving voor een ‘coming out’. Toen ik de overstap maakte naar Deloitte, had ik mijn twijfels. Het is immers een van de grootste professionele dienstverleners ter wereld, met bijbehorende gedragsnormen. Maar ik was blij verrast toen ik merkte dat iedereen naast zeer professioneel, ook heel open en flexibel is.”

Aditya is geboren in India, waar homoseksualiteit tot 2018 nog een strafbaar feit was. “De wet kan van de ene op de andere dag veranderen. Maar een samenleving kan dat niet. Het veranderen van een mindset duurt vele jaren, misschien zelfs wel een halve eeuw. Voor mijn collega’s en Europese vrienden ben ik uit de kast. Maar mijn familie in India weet het nog niet. Mijn ouders kennen mij in zekere zin beter dan wie ook, toch ben ik gedwongen een belangrijk deel van mijzelf voor hen te verbergen. Een moeilijke situatie. In Nederland wonen en werken voor een internationale organisatie als Deloitte heeft mij veel opgeleverd. Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik hier een leven kan leiden waarin ik gewoon mijzelf kan zijn. Opgroeien in India en beseffen dat je homo bent, is moeilijk. Maar nu ben ik zelfverzekerd en trots.” 

"Diversiteit is een bestemming, inclusie is een voortdurende reis."

Dat Deloitte Diversiteit & Inclusie centraal stelt in haar cultuur, is erg belangrijk voor Aditya. “Als je naar een ander land verhuist, is de werkplek erg belangrijk. Het moet een gastvrije en veilige omgeving zijn. Je brengt er immers het overgrote deel van je dagen door. Als je een verbondenheid op het werk ervaart, wordt alles makkelijker en leuker. Maar hoewel diversiteit een nummer is, een doel dat je als bedrijf kunt bereiken, is inclusie een cultuur. En echte inclusie kost vele jaren en moeite, van het management van een bedrijf maar ook van de werknemers. Diversiteit is een bestemming, inclusie is een voortdurende reis. ” 

Als ‘buitenstaander’ ben ik natuurlijk extra gevoelig voor inclusie, zegt Aditya. "Mijn belangrijkste doel is om 'anderen te behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden'. En als lid van het Diversity & Inclusion-team doe ik mijn best voor de voortdurende reis van inclusie bij Deloitte. Ik maak ook deel uit van het GLOBE-team, het netwerk dat mensen met affiniteit rond LGBT+ verbindt. Het is heel bijzonder en waardevol om te zien dat een bedrijf als Deloitte zoveel moeite doet voor een open mindset. We geven wereldwijd het goede voorbeeld. De geschiedenis is niet mooi. De LGBT+-gemeenschap heeft veel moeten doorstaan. Onze rechten zijn niet op een presenteerblaadje aangereikt en we moesten ervoor vechten. Om vooruit te blijven bewegen, is het erg belangrijk om te verenigen. Binnen de gemeenschap, maar ook daarbuiten. Grote bedrijven als Deloitte hebben veel invloed. Laten we samen komen en ervoor zorgen dat de donkere geschiedenis iets wordt gecompenseerd. "  

Deloitte Nederland

Voor inclusie moet je met elkaar moeite doen

  • Deloitte Nederland
  • 20 juli 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven