Voorkom jij de volgende cyberaanval?

  • Deloitte Nederland
  • 29 april 2013
Deloitte

Het kan je niet ontgaan zijn dat organisaties de laatste tijd veelvuldig last hebben van cyberaanvallen. Denk bijvoorbeeld aan de cyberaanvallen op grote Nederlandse banken en de NS. Binnen Deloitte speelt het Security & Privacy team hier op in.

Het Security & Privacy team is een snel groeiend en jong team, wat onderdeel uit maakt van Deloitte Risk Services. Ruim 70 collega’s houden zich met zeer uiteenlopende vraagstukken bezig op het gebied van informatiebeveiliging. Het belang van deze dienstverlening neemt alleen maar verder toe. Wat vandaag de dag veilig is, kan dat morgen niet meer zijn.

Onderdeel van dit team is een groep ethical hackers. Dit zijn de collega’s die op verzoek van de klant de kwaliteit van beveiligingsmaatregelen testen, van onder andere IT infrastructuur en (web) applicaties, maar ook van bijvoorbeeld SCADA systemen, parkeermeters en boardcomputers van auto’s.

Maar hoe gaat een ethical hacker te werk? En hoe weet hij de klant mee te nemen in zijn bevindingen? Door middel van een real life case hebben 20 studenten dit tijdens de Security inhousedag op 4 april kunnen ervaren.

Tijdens het uitwerken van de case liepen de studenten van begin tot eind door een opdracht waar het ethical hacking team dagelijks mee te maken heeft. Dit betekent interviewen, testen, hacken, maar ook het technische verhaal vertalen naar een begrijpelijke boodschap voor de klant. De klant zal de noodzaak van bepaalde maatregelen moeten inzien en deze uitdaging zijn de studenten aangegaan!

In verschillende groepen hebben de studenten de beveiligingsmaatregelen getest van een online DVD shop, en de klant van advies voorzien. Maar uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn! Het winnende team kreeg een mooie training uit ons security learning programma aangeboden, waaronder een malware analyse cursus, hands-on hacking of een privacy training.

Na de prijsuitreiking hebben we onder het genot van een hapje en een drankje de dag informeel afgesloten.

Als recruiter organiseer ik inhousedagen om studenten een goed beeld te geven van de mogelijkheden binnen Deloitte. Dit geeft studenten de mogelijkheid zich te oriënteren op de arbeidsmarkt.

Wil je ook graag kennis maken met onze organisatie, dan ontmoeten we je graag op één van onze events

Deloitte Nederland

Bijdragen met je eigen kennis

  • Ifna Peerwijk
  • 26 april 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven