Vrouwen en technologie: weg met de stereotypen

  • Deloitte Nederland
  • 17 september 2015
Deloitte

Project Prep

Een tijdje geleden las ik ‘Project Prep’ van schrijfster Niki Smit. Dit boek staat centraal tijdens de Kinderboekenweek in oktober. Het gaat over een meisje van 13 dat haar eigen fashion app ontwikkelt: Project Prep. Wat dit boek zo leuk maakt, is dat het een echt meidenboek is, over school, relaties, gevoelens, vriendjes en mode, maar ook duikt in de wereld van ondernemerschap en technologie. Geweldig vind ik dat!

Onwennig? Saai? Niet creatief? Onzin

Want laten we eerlijk zijn: ‘meiden en technologie’ is voor veel mensen nog steeds een onwennige combinatie. Dat geldt voor mannen en vrouwen. Ze denken dat technologie saai is, niet creatief, en dat het draait om werken in een fabriek, aan de lopende band of in een laboratorium. Ik ben een vrouw, ik werk in de technologie en ik weet wel beter. Technologie gaat niet over ‘hoe iets wordt gemaakt’. Het is onderdeel van ons dagelijks leven en heeft daar een diepe impact op. Het stelt ons in staat om onze carrière en onze toekomst vorm te geven én leuke dingen te doen: reizen, communiceren en bijblijven.

Belangrijk en leuk

Ik werk dus in de technologie. Bij Deloitte, een organisatie die het belang van technologie heel goed onderkent. Als leider op het gebied van grote veranderingen kennen wij de laatste (exponentiële) technologietrends. Omdat we willen weten welke gevolgen ‘disruptors’ in de markt kunnen hebben voor onze klanten, maar ook omdat we technologie gewoon leuk vinden.

The Edge: the ‘latest and the greatest’

Ons nieuwe kantoor in Amsterdam (The Edge) is een sterke showcase. Daar vind je ‘the latest and the greatest’ op het gebied van technologie en the Internet of Things. Het is een geweldige werkplek die je het gevoel geeft dat je deel uitmaakt van iets bijzonders. En het laat onze klanten zien wat je kunt bereiken in een omgeving waarin openheid en samenwerking centraal staan.

Mannen én vrouwen

Om complexe problemen te kunnen oplossen – want dat doen we bij Deloitte – zijn de hersens van mannen en vrouwen nodig. Samen bedenken we de beste oplossingen. Daarom is het jammer dat ‘vrouwen en technologie’ nog steeds vooroordelen oproept. Ik weet nog hoe intimiderend het kan zijn als je een van de weinige meisjes op een technische universiteit bent. Daarom is Project Prep zo’n belangrijk boek. Het geeft meiden het vertrouwen om je leven in eigen handen te nemen en je niet te laten intimideren door stereotypen. Ik ben er trots op dat Deloitte ambassadeur is van dit boek!

High Tech Tea in Eindhoven

Ben of ken jij een meisje tussen 10 en 14 jaar oud die alles wilt weten over technologie, coderen en programmeren? Kom dan naar onze High Tech Tea op vrijdag 16 oktober van 15:30 – 17:30 op de High Tech Campus in Eindhoven. Interesse om deel te nemen? Je kan je nu aanmelden voor de High Tech Tea. Meld je snel aan want vol = vol!

Oproep: vrouwen in de technologie

Deloitte is altijd op zoek naar nog meer vrouwen die willen werken in de technologie. Herken jij jezelf in dit profiel en wil je ons team komen versterken? Neem dan contact op met Helena.

Deloitte Nederland

De Kennismakingsdagen: de start van jouw Audit Business Course avontuur in 2015!

  • Esmée Trimbos
  • 11 september 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven